Αυτοκίνητο

Seat: Σημείωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων τον Μάιο

Seat: Σημείωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων τον Μάιο
Η ανοδική πορεία της εταρείας Seat συνεχίστηκε και τον Μάιο. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10,5%.

Η ανοδική πορεία της Seat συνεχίστκηε και τον Μάιο, καθώς η ισπανική εταιρεία δημοσίευσε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10,5% τον περασμένο μήνα με 54.400 πωληθέντα αυτοκίνητα, ενώ τα στοιχεία πωλήσεων για το πρώτο πεντάμηνο του έτους παρουσιάζουν επίσης ρεκόρ, με 257.000 πωληθέντα αυτοκίνητα, δηλαδή 7,7% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Επιπλέον και οι πωλήσεις CUPRA κατέγραψαν νέο ρεκόρ. Κατά του πρώτους πέντε φετινούς μήνες η μάρκα πούλησε 10.300 αυτοκίνητα, δηλαδή 76,8% περισσότερα από το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2018.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την διψήφια ανάπτυξη που έχουμε σημειώσει τον Μάιο και επιδιώκουμε να διατηρήσουμε αυτή την αυξητική τάση τους ερχόμενους μήνες. Κάνουμε πρόοδο σε κάθε σημαντική αγορά, ιδίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, με αύξηση περίπου 15%. Η γκάμα των SUV συνεχίζει να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ η CUPRA ξεπερνά τις παγκόσμιες προσδοκίες μας και γίνεται ολοένα και πιο εμφανής σε χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελβετία», τονίζει απόλυτα ικανοποιημένος ο διευθυντής πωλήσεων και marketing, Wayne Griffiths.

H Seat είναι, με διαφορά, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας. Ιδρύθηκε στις 9 Μαΐου 1950 από το Εθνικό Ινστιτούτο Βιομηχανίας (Instituto Nacional de Industria, INI) της Ισπανίας, και σήμερα αποτελεί θυγατρική εταιρεία του γερμανικού ομίλου Volkswagen. Τα κεντρικά της Seat βρίσκονται στο βιομηχανικό συγκρότημα της SEAT στο Μαρτορέλ (Martorell), κοντά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Το 2000, η ετήσια παραγωγή ξεπερνούσε τις 500.000 οχήματα και συνολικά μέχρι το 2006 είχαν παραχθεί πάνω από 16 εκατομμύρια αυτοκίνητα Seat (συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από 6 εκατομμυρίων που έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ) με τα δύο τρίτα της ετήσιας παραγωγής να εξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Διαβάστε Eπίσης

Sebastian Vettel: Άλλαξε τις πινακίδες στο μονοθέσιο του Hamilton (vid)

BMW: Η νέα Σειρά 1 έχει αρχιτεκτονική με μετάδοση κίνησης στους εμπρός τροχούς

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι