Ελλάδα

Γερμανικές αποζημιώσεις: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την καταβολή τους

Γερμανικές αποζημιώσεις: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την καταβολή τους
Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις πραγματοποίησαν σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και η κίνηση AK «DISTOMO».

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και η κίνηση AK «DISTOMO» για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Οι διαδηλωτές διεκδικούν άμεση αποζημίωση όλων των θυμάτων του ναζισμού, έχοντας ως κεντρικά συνθήματα «Το Βερολίνο οφείλει στην Αθήνα το δάνειο της κατοχής πληρώσαμε με πείνα» και «τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν παραγράφηκαν, δεν αποζημιώθηκαν, δεν τα ξεχνάμε. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει».

«Η καταβολή των κατοχικών επανορθώσεων και η ικανοποίηση του αιτήματος για τις αποζημιώσεις δεν αποτελεί μόνο αυτονόητη πράξη δικαιοσύνης. Είναι μέρος του αντιφασιστικού αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ΑΚ «DISTOMO».

Η διαμαρτυρία έρχεται μετά τη ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καλούσε το Βερολίνο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και την άρνηση της γερμανικής πλευράς να προχωρήσει σε όποια σχετική συζήτηση.

Διαβάστε Eπίσης

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις των πολεμικών αποζημιώσεων»

Τουρκικά F-16: Νέες υπερπτήσεις πάνω από τα Δωδεκάνησα

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι