Υγεία

Διατροφή και υγεία: Αυτό είναι το τυρί που προσφέρει μακροζωία

Διατροφή και υγεία: Αυτό είναι το τυρί που προσφέρει μακροζωία
Παρότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι, υπάρχει ένα τυρί το οποίο αν το εντάξουμε στη διατροφή μας κάνει καλό στην υγεία μας.

Υπάρχει ένα τυρί το οποίο όσοι το έχουν εντάξει στη διατροφή τους έχουν πράξει πάρα πολύ καλά. Έρευνες δείχνουν ότι τελικά είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γαλλικές και βρετανικές έρευνες αυτό το τυρί έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι έχει και άλλα οφέλη για την υγεία καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, ενώ μπορεί να καταπολεμήσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα! Ποιο είναι αυτό;

Το πασίγνωστο ροκφόρ! Είναι ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά τυριά, το οποίο παράγεται από γάλα προβάτου και ωριμάζει σε φυσικές σπηλιές. Οι επιστήμονες που μελετούν τα θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του τυριού ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να εξάγουν τα αντιφλεμονώδη συστατικά του και να τα χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με το baby.gr, μπορεί να να το χρησιμοποιήσουν και σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.Αν είστε από αυτούς που σας αρέσει το ροκφόρ τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να το απολαμβάνετε ενώ αν δεν σας αρέσει τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε…

Διαβάστε Eπίσης

Υγεία και διατροφή: Από τι κινδυνεύουν όσοι δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά

Συμπληρώματα διατροφής: Ανεξέλεγκτη η χρήση τους από τους Έλληνες

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι