Κόσμος

Τζούλιαν Ασάνζ: Επιδεινώνεται η υγεία του ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks

Τζούλιαν Ασάνζ: Επιδεινώνεται η υγεία του ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks
"Ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής και η υγεία του επιδεινώνεται", αναφέρει στα social media ο καλλιτέχνης Άι Ουεϊουέι.

Τον Τζούλιαν Ασάνζ επισκέφθηκε ο Κινέζος αντιφρονών εικαστικός, Άι Ουεϊουέι. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο νοσοκομείο της φυλακής προαστίου του Λονδίνου, όπου ο ιδρυτής των Wikileaks παραμένει έγκλειστος. Ο Κινέζος καλλιτέχνης υπογράμμισε ότι η κατάσταση της υγείας του Ασάνζ «επιδεινώνεται», ενώ προέτρεψε τις αρχές της Βρετανίας καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να μην προχωρήσουν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Άι, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο, επισκέφθηκε τον 47χρονο Αυστραλό στη φυλακή Μπέλμαρς μαζί με τον πατέρα του Τζούλιαν Ασάνζ, μία ημέρα πριν εξεταστεί από βρετανικό δικαστήριο το αίτημα της Ουάσινγκτον για την έκδοση του ιδρυτή του ιστότοπου που έχει φέρει στο φως εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα αμερικανικά διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα.

«Βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής και η υγεία του επιδεινώνεται», υπογράμμισε ο καλλιτέχνης σε αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Instagram.

«Είναι ευγνώμων για την υποστήριξη που του προσφέρεται», συνέχισε ο Άι και συμπλήρωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτρέψουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου είναι αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες και έως και 175 χρόνια κάθειρξη».

Μεταξύ άλλων, οι αμερικανικές δικαστικές αρχές κατηγορούν τον Ασάνζ ότι συνωμότησε με την πρώην αναλύτρια της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Τσέλσι Μάνινγκ για να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητο υλικό το 2010, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις bp

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments