Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη για τις τουρκικές γεωτρήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη για τις τουρκικές γεωτρήσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στο ΚΥΣΕΑ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο θέμα των εξορύξεων.

Στην ίδια συνεδρίαση στο ΚΥΣΕΑ τέθηκε επι τάπητος η αξιολόγηση της κατάστασης και ο συντονισμός των ενεργειών από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η επικοινωνία προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου με γραπτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της αποψινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Στη διάρκεια της μακράς συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκε στενός συντονισμός για την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., καθώς και ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Ιουνίου. Οι δυο ηγέτες από κοινού παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα και με ψυχραιμία και προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση στις μεθοδεύσεις και την παράνομη επέμβαση της Τουρκίας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε ξαφνικά το πρόγραμμά του και το μεσημέρι της Κυριακής επέστρεψε στην Αθήνα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ή εάν η Αθήνα έχει πληροφορίες ότι η Άγκυρα θα κλιμακώσει την επίθεσή της, παραβιάζοντας και την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η μεταφορά τσιμέντου και λάσπης από τουρκικά πλοία στο γεωτρύπανο «Πορθητής», πάντως, ενίσχυσαν τις πληροφορίες ότι η γεώτρηση έχει αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Από την πλευρά της η Λευκωσία συνεχίζει να εκδίδει εντάλματα σύλληψης εναντίον όσων συμμετέχουν στην παράνομη γεώτρηση, ενώ κλιμακώνεται και η διεθνής πίεση προς την Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments