Πολιτισμός

Summer Nostos Festival: Ο Έρνο Ρούμπικ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Summer Nostos Festival: Ο Έρνο Ρούμπικ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το Summer Nostos Festival θα φιλοξενήσει τον Έρνο Ρούμπικ, εφευρέτη του πασίγνωστου κύβου.

Tο Summer Nostos Festival που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Nostos University το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην έννοια της πολυπλοκότητας. Επίτιμος καλεσμένος της σειράς δράσεων είναι ο Έρνο Ρούμπικ, ο εφευρέτης του Κύβου του Ρούμπικ! O διάσημος καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Design θα έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, για να μιλήσει στο κοινό και να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωταγωνιστή… τον διάσημο κύβο του!

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο ίδιος ο εφευρέτης του διάσημου κύβου, θα βρίσκεται στον Φάρο σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, για μια συνομιλία με το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει εορταστική βραδιά, γεμάτη από εκπλήξεις πολυπλοκότητας!

Πριν από 45 χρόνια, ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και design συνειδητοποίησε την ανάγκη να εξοικειώσει τους φοιτητές του με την έννοια της πολυπλοκότητας. Έτσι, σχεδίασε τον διάσημο κύβο, που στην αρχή έμοιαζε άλυτος, αλλά στη συνέχεια, κι αφού προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα «μυαλά» του κόσμου, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-γρίφους όλων των εποχών.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος διαγωνισμός επίλυσης παζλ της World Cube Association (WCA) στην Ελλάδα, το Athens SNFestival Cubing 2019.* 120 συμμετέχοντες απ’ όλον τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες μεταξύ αυτών την επίλυση του κύβου με ένα χέρι ή με κλειστά μάτια! Το βράδυ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων από τον master Ernő Rubik!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος στο Nostos University για να δείτε από κοντά μερικούς από τους διάσημους καλλιτέχνες και speedcubers εν δράσει, και όσο εκείνοι προσπαθούν να λύσουν εντυπωσιακούς γρίφους, εσείς να μάθετε μερικά από τα μυστικά τους!

Nostos University – Αναλυτικό Πρόγραμμα Κυριακή 23 – Τρίτη 25 Ιουνίου 18:30 – 19:45: Εργαστήρια από τους Bryan Berg, Nick Sayers, Lily Hevesh. Κατασκευές από τους Bryan Berg, Nick Sayers, Lily Hevesh, Daniel Goodman και Ricky Meiler

Τετάρτη 26 Ιουνίου 18:30 – 19:45: Speedcubers – Εργαστήρια για Αρχάριους, Εργαστήρια Μωσαϊκού

Πέμπτη 27 Ιουνίου 18:30 – 19:45: Speedcubers – Master Classes, Εργαστήρια Μωσαϊκού

Παρασκευή 28 Ιουνίου 18:30 – 20:00: Εορτασμός για τον Κύβο του Ρούμπικ, που συμπεριλαμβάνει Q&A με τον Ernő Rubik και Επίδειξη γρήγορου λυσίματος του κύβου από τους θρύλους του είδους, με οικοδεσπότες τον κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου και τον μάγο Mark Mitton.

Σάββατο 29 Ιουνίου 12:00 – 19:30 Athens SNFestival Cubing – WCA Speedcubing Competition Διαγωνισμός & Απονομή Βραβείων

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι