Διεθνή

Sotheby’s: Πωλήθηκε σε Γάλλο μεγιστάνα ο δημοφιλής οίκος δημοπρασιών

Sotheby’s: Πωλήθηκε σε Γάλλο μεγιστάνα ο δημοφιλής οίκος δημοπρασιών
Άλλαξε χέρια ο δημοφιλής οίκος δημοπρασιών Sotheby's, με την εξαγορά του να φτάνει στο ποσό των 3.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του Sotheby’s στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο οίκος δημοπρασιών γίνεται μια ιδιωτική εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος. Ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby’s, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s. Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο-ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες -αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης- Patrick Drahi.

Ο Tad Smith, διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι «το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον» θα επιτρέψει στη εταιρεία να «επιταχύνει» τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της. Από την πλευρά του, ο νέος ιδιοκτήτης, Patrick Drahi προσέφερε 57 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι 61% υψηλότερα από την τιμή της μετοχής του Sotheby’s στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την 14η Ιουνίου.

«Ήταν μια εταιρεία που παρατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια» περιγράφει μια πηγή με γνώση της εξαγοράς. Ο αυτοδημιούργητος Γαλλο-Ισραηλινός σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με δικά του κεφάλαια. Σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της Altice USA ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων έως τα τέλη του έτους και να πάρει δάνειο.

Ο μεγιστάνας διεύρυνε ακόμη περισσότερο την αυτοκρατορία του ανακοινώνοντας την εξαγορά έναντι του ποσού των 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του αμερικανικού οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, σε μια χρονική περίοδο όπου οι πωλήσεις έργων τέχνης φθάνουν σε αστρονομικά ύψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments