Αυτοδιοίκηση

Κριστόφ Ρουιγιόν: «Περιφέρεια – πρότυπο για άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες η Κεντρική Μακεδονία»

Κριστόφ Ρουιγιόν: «Περιφέρεια – πρότυπο για άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες η Κεντρική Μακεδονία»
Ο επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών, Κριστόφ Ρουιγιόν, χαρακτήρισε την Κεντρική Μακεδονία ως περιφέρεια πρότυπο για άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

«Περιφέρεια- πρότυπο για άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες» χαρακτήρισε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών, Κριστόφ Ρουιγιόν (Christophe Rouillon) που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις δράσεις που υλοποίησε η Κεντρική Μακεδονία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια για το 2018.

Ο κ. Ρουιγιόν, δήμαρχος της πόλης Κουλαίν (Coulaine) της Γαλλίας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που η Περιφέρεια υλοποίησε το σχέδιό της για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες της να ενισχύσει τον τουριστικό και αγροδιατροφικό κλάδο μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα προβολής και εξωστρέφειας». Συνεχάρη, μάλιστα, την Περιφέρεια για την στρατηγική και τις δράσεις που υλοποίησε.

Σημειώνεται ότι η εξαμελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Επιτροπής των Περιφερειών και Ευρωπαϊκών Περιφερειών που επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2018. Συμμετείχε στην 5η επιτροπή παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, όπου είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και τις μελλοντικές προσκλήσεις.

Επισκέφθηκε ακόμη τις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε.», ενημερώθηκε για το μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το CERN, μετέβη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και παρακολούθησε παρουσίαση του πιλοτικού έργου «Fresh Fruits», το οποίο μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτομιών υποστηρίζει παραγωγούς φρούτων, προκειμένου να παράξουν ποιοτικότερα και πιο ανταγωνιστικά προϊόντα. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Υποστήριξης και Συμβουλευτικής για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις και του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της Κυκλικής Οικονομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments