Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Open TV

Εκλογές 2019: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Open TV
Η τουρκική προκλητικότητα και οι κινήσεις της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κανάλι Open, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν κάνει "βήμα πίσω".

Εκλογές 2019: Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη  στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7:00» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα, στην τουρκική προκλητικότητα, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στην κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την τουρκική προκλητικότητα. Τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν άριστη υποδομή, οπότε κάθε πολίτης “μπορεί να κοιμάται ήσυχος”. «Αντιμετωπίζουμε αυτό το ενδεχόμενο πρώτα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό όπως και η υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστα. Από αυτή την άποψη μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει στάση, όσον αφορά το θέμα των εξορύξεων, σημειώνοντας ότι θα βγει χαμένη αν συνεχίσει στο ίδιο “μοτίβο”. Όσο για τα σχέδια της γείτονος χώρας για πραγματοποίηση γεώτρησης κοντά στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: “Έχουμε σχέδιο. Δεν θα αφήσουμε τον Ερντογάν”.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν από πλευράς Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη “δραματοποίηση της κατάστασης από την κυβέρνηση”, μετά την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. «Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πάντα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς».

Όσο για την εκλογική μάχη και το ντιμπέιτ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση γι’ αυτό αποφεύγει το ντιμπέιτ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι αυτό είναι λάθος ακόμη και για τη δική του στρατηγική. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ακόμη, ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούνται το ντιμπέιτ και αυτό δείχνει και την ταύτιση των δύο.

Βγήκαμε από τα μνημόνια όλοι μαζί. Είναι η ώρα να ενισχύσουμε εκείνους που βοήθησαν περισσότερο. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοστίζουν 1,5 δισ. και θα ευνοήσουν μόνο τους πλούσιους, όσο όλο το πακέτο ελαφρύνσεων που έφερε η κυβέρνηση και που αφορά το σύνολο της κοινωνίας».

Όσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε:  «Η ΕΕ έχει την ευθύνη γιατί υποεκτιμούσε μέχρι τώρα τις αποδόσεις των θετικών μέτρων. Δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν γιατί η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια». Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός είπε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει «πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις» και υποστήριξε πως συγχέει το θεσμικό του ρόλο με τις πολιτικές του απόψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments