Πολιτική

Εκλογές 2019: Ποιοι έμειναν εκτός ψηφοδελτίων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Εκλογές 2019: Ποιοι έμειναν εκτός ψηφοδελτίων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Τα ονόματα που έμειναν εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στην επόμενη Βουλή, τόσο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ όσο και από εκείνη της ΝΔ. Οι εκπλήξεις και τα ευτράπελα.

Οι λίστες των υποψηφίων για τις εκλογές 2019 δεν περιελάμβαναν ορισμένα ονόματα τα οποία για πολλούς, αν όχι για τους περισσότερους, θεωρούνταν ως “στάνταρ” επιλογές από τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές. Τόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, όσο και το αντίστοιχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, άφησαν εκτός λίστας ορισμένες επιλογές, κάτι που προκάλεσε αίσθηση και αρκετά ερωτηματικά σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Για παράδειγμα, εντύπωση προκάλεσε η απουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη. Σύμφωνα με τα “Νέα”, ο κ. Αδαμίδης δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο λόγω παραπόνων από τους υπόλοιπους βουλευτές. Πάντως, παραμένει ένα παράθυρο “ανοιχτό” για το Επικρατείας. Παράλληλα, εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνει, όπως όλα δείχνουν η πρόεδρος της Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Δύσκολο είναι το να βρει μια θέση στις λίστες και ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

Παρόμοια περιστατικά συναντάμε και στο “στρατόπεδο” της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο Ευβοίας, δεν θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, οι συνομιλητές του σχολίαζαν πως ο πρώην βουλευτής δεν είχε καμία ένδειξη ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Στη Θεσπρωτία, εκτός έμεινε ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, αν και οι θεωρούταν βέβαιη τη συμμετοχή του.

Συν τοις άλλοις, τη λίστα της Ξάνθης απουσίαζε το όνομα του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη να μην συμμετέχει για προσωπικούς λόγους στις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Έθνος” , στην απόφαση του Αλέξανδρου Κοντού να μην είναι υποψήφιος στην Ξάνθη συντέλεσε η παρουσία στο ”γαλάζιο” ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Σαλτούρου.

Εκλογές 2019: Τα ευτράπελα της λίστας

Πάντως, στη διαδικασία αυτή δεν έλειψαν και τα ευτράπελα όπως στην περίπτωση της Νανάς Παλαιτσάκη. Το όνομα της οποίας είχε δοθεί αρχικά στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, στη συνέχεια αφαιρέθηκε καθώς η ίδια δεν ήταν θετική, αν και της είχε γίνει πρόταση αλλά και οι υποψήφιοι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος και Νιόβη Παυλίδου που ανακοίνωσαν μόνοι τους την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments