Ελλάδα

GHB: Tο ναρκωτικό του βιασμού

GHB: Tο ναρκωτικό του βιασμού
Το GHB είναι γνωστό και ως «G» και είναι ένα ηρεμιστικό αναισθητικό που παρασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20, το οποίο δημιουργεί ανεβασμένη διάθεση και μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική ορμή.

Με αφορμή το επεισόδιο της σειράς του Open, «Ου φονεύσεις», που προβλήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου και το οποίο είχε σαν θέμα το ναρκωτικό GHB ή όπως έχει γίνει γνωστό «Tο ναρκωτικό του βιασμού», πολλοί αναρωτιούνται τι είναι και τι κάνει αυτό το ναρκωτικό. Το GHB είναι γνωστό απλά και ως «G» και πρόκειται για ένα ηρεμιστικό αναισθητικό που παρασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20.

Τι κάνει το GHB

Το “ναρκωτικό του βιασμού” δημιουργεί ανεβασμένη διάθεση και μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική ορμή, όταν λαμβάνεται στις σωστές δόσεις. Ωστόσο, η λάθος δόση κάνει την ουσία τοξική. Υπάρχει αιτία που το GHB και το ομόσταβλό του ναρκωτικό GBL -πρόδρομος του GHB, που χρησιμοποιούνταν για τη κατασκευή του σπάντεξ και του διαβρωτικού χρώματος που μετατρέπεται σε GHB όταν καταναλώνεται- είναι γνωστά ως τα «ούρα του Σατανά».

Ένα άοσμο, ελαιώδες υγρό που έχει ελαφρώς αλμυρή γεύση, το GHB αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ ως προεγχειρητικό φαρμακευτικό σκεύασμα που βοηθούσε τους ασθενείς να κοιμηθούν πριν από την εγχείρηση, ωστόσο αργότερα αποσύρθηκε λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών του. Τη δεκαετία του ’80, οι bodybuilders το χρησιμοποιούσαν λόγω της ικανότητάς του να τονώνει την αυξητική ορμόνη στο σώμα.

Ου Φονεύσεις | Γυρίζοντας το GHB

Ου Φονεύσεις | Γυρίζοντας το GHBΠρεμιέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6 στις 23.00 στο OPEN !!

Gepostet von Ου Φονεύσεις am Samstag, 15. Juni 2019

Το ναρκωτικό του βιασμού

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, υπό την επωνυμία «υγρή έκσταση», το GHB έγινε η δημοφιλής εναλλακτική λύση του MDMA. Ήταν φθηνό, εύκολο να το βάλεις στα κλαμπ σε φιαλίδια Muji ή σε εκείνα τα μικρά μπουκαλάκια. Tο GHB είναι κοινώς γνωστό ως το «ναρκωτικό του βιασμού», έπειτα από την αύξηση του αριθμού των αναφορών ότι χρησιμοποιήθηκε από σεξουαλικούς παραβάτες ως ισχυρό ηρεμιστικό μέσα στα ποτά των γυναικών προτού τις βιάσουν.

Το 2003, σύμφωνα με πληροφορίες από το vice.gr, το GHB απαγορεύτηκε μετά από δυο υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν το ναρκωτικό. Πρώτα, ο Welshman David Meachen καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση αφού συνάντησε μια γυναίκα σε ένα μπαρ, έριξε στο ποτό της το ναρκωτικό και τη βίασε. Έπειτα, ο κατά συρροή βιαστής Lea Shakespeare καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε ρίξει GHB στα ποτά τριών εκ των θυμάτων του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments