Ελλάδα

Πόλα Ρούπα: Εξαφανίστηκε συνεργός της

Πόλα Ρούπα: Εξαφανίστηκε συνεργός της
Εξαφάνιση - μυστήριο. Συνεργός της Πόλας Ρούπα "χάθηκε" λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου.

Μία γυναίκα συνεργός της Πόλας Ρούπα, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” έχει εξαφανιστεί από χθες το βράδυ. Η συγκεκριμένη γυναίκα οποία δικαζόταν για την ληστεία τράπεζας στην Μαλεσίνα το 2016. Είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου, μολονότι ότι η δίκη ήταν σε εξέλιξη. Χθες το βράδυ ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της, ενώ σήμερα αναμενόταν η απόφαση του δικαστηρίου. Η αγνοούμενη είχε συλληφθεί μαζί με την Ρούπα στον Άγιο Δημήτριο το 2017.

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα

Η Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 3 Απριλίου του 1969 και είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας (Ε.Α.) και σύντροφος του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη. Τον Νοέμβριο του 1995 συνελήφθη για πρώτη φορά. Τότε ήταν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου μαζί με 393 ακόμα άτομα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν δύο ακόμα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα: ο Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος Νικητόπουλος.

Έπειτα προσήχθη το 1997, όταν ο σύντροφός της συνελήφθη για τοποθέτηση βόμβας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αφέθηκε όμως ελεύθερη ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων. Τον Ιανουάριο του 2014 ορίστηκε αμοιβή ως αντάλλαγμα για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τους, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον καθέναν από τους δύο, όπως είχε προαναγγείλει ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης

Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 στα Καλύβια Αττικής και προφυλακίστηκαν και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού γεννήθηκε ο γιος τους. Τον Οκτώβριο του 2011 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Όμως, τον Ιούνιο του 2012 παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκαν. Τον Απρίλιο του 2013 καταδικάστηκαν ερήμην σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση της οργάνωσης έως το 2010.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments