Διεθνή

Good Omens: Χιλιάδες χριστιανοί ζητούν από το Netflix να κόψει σειρά του Amazon (vid)

Good Omens: Χιλιάδες χριστιανοί ζητούν από το Netflix να κόψει σειρά του Amazon (vid)
Η τηλεοπτική σειρά Good Omens, με κεντρικούς ήρωες έναν άγγελο και έναν δαίμονα, προκάλεσε τις αντιδράσεις των χριστιανών στις ΗΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό, οι online καμπάνιες που ζητούν υπογραφές για παράλογα – τις περισσότερες φορές – αιτήματα έχουν μεγάλη πέραση. Όταν προβλήθηκε η τελευταία σεζόν του Game of Thrones, υπήρξαν εκείνοι που ήθελαν να ξαναγυριστούν τα επεισόδια επειδή δεν τους άρεσαν. Έτσι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές, λες και υπήρχε περίπτωση το HBO να ξοδέψει ξανά τόσα εκατομμύρια δολάρια για να αλλάξει τη σειρά.

Μια χριστιανική οργάνωση των ΗΠΑ, η Επιστροφή στην Τάξη (Return to Order), αποφάσισε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε “τρέλα” καθώς ζητάει την κατάργηση της κωμικής σειράς «Good Omens» (Καλοί Οιωνοί) της Amazon. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν ζήτησαν από την Amazon την απόσυρσή της σειράς, αλλά από το Netflix, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τη σειρά ούτε με την Amazon. Παρόλα αυτά πάνω από 15.000 «καλούς χριστιανούς» έβαλαν την υπογραφή τους.

Η σειρά «Good Omens» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Νιλ Γκέιμαν και Τέρι Πράτσετ, στο οποίο παρουσιάζονται ο άγγελος Αζιραφαέλ και ο δαίμονας Κρόουλι, πουπροσπαθούν να αποτρέψουν το τέλος του κόσμου και την Αποκάλυψη, κρυφά από τον Θεό και τον Διάβολο. Η περίληψη του βιβλίου είναι η ακόλουθη: «Σύμφωνα με “Τας Ωραίας και Ακριβείς Προφητείας της Αγνής Νάτερ, Μάγισσας”, ο κόσμος θα καταστραφεί ένα Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο. Αμέσως μετά το τσάι.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος του κόσμου σχεδόν από την δημιουργία του, οπότε είναι απόλυτα φυσικό να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζεται μια νέα ημερομηνία για την Ημέρα της Κρίσης.

Αυτή τη φορά όμως, οι στρατοί του Καλού και του Κακού πραγματικά φαίνονται να προετοιμάζονται. Οι τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν. Η Ατλαντίδα αναδύεται. Βάτραχοι πέφτουν απ’ τον ουρανό. Τα νεύρα τεντώνονται και όλα δείχνουν να βαδίζουν σύμφωνα με το Θεϊκό Σχέδιο. Όμως, ένας καλοπερασάκιας δαίμονας και ένας ιδιότροπος άγγελος θα προτιμούσαν να αποφευχθεί η Αρπαγή. Και μέσα σε όλα αυτά κάποιος έχασε και τον Αντίχριστο».

Ο Michael Sheen, ως άγγελος Αζιραφάλ, και ο David Tennant, ως δαίμονας Κρόουλι, πρωταγωνιστούν στη σειρά, η οποία προβάλλεται μέσω του Prime Video της Amazon. Η πρώτη σεζόν των έξι επεισοδίων έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αλλά χιλιάδες χριστιανοί διαμαρτύρονται, καθώς όπως λένε “παρουσιάζει τον σατανισμό ως κάτι φυσιολογικό”.

Επίσης τους ενόχλησε ότι ένας άγγελος είναι φίλος με έναν δαίμονα, ότι η φωνή του Θεού είναι γυναικεία και ότι η σειρά «καταρρίπτει τα όρια ανάμεσα στο Καλό και το Κακό». Η καμπάνια για την απόσυρση της σειράς, έχει πλέον εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, αλλά τόσο το Netflix όσο και η Amazon πρόλαβαν να την δουν. Και αντέδρασαν με πολύ χιουμοριστικό τρόπο.

Το Netflix υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να γυρίσει άλλα επεισόδια:

Η Amazon συμφώνησε λέγοντας ότι αφού το Netflix θα ακυρώσει το «Good Omens», εκείνη θα ακυρώσει το «Stranger Things»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments