Αθλητισμός

Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα: Στο πένθος το βόλεϊ από τον θάνατό του

Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα: Στο πένθος το βόλεϊ από τον θάνατό του
Ο Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα πέθανε από καρδιακή προσβολή, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο βόλεϊ.

Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο βόλεϊ, μετά την είδηση του χαμού του Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα. Ο Αργεντινός με ισπανικό διαβατήριο προπονητής υπέστη καρδιακή προσβολή το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών. Άφησε πίσω του δύο παιδιά, τον Ντανιέλ και τη Σάρα.

Ο Φαλάσκα γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1973. Υπήρξε στέλεχος της Εθνικής ομάδας βόλεϊ της Ισπανίας από το 1993 έως το 2009 και πήρε μέρος στους Ολυμπ0ιακούς αγώνες του 2000, στο ευρωπαϊκό του 2007, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Είχε επίσης ένα αργυρό μετάλλιο το 2009 και ένα χάλκινο το 2005. Αναδείχτηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ισπανίας και ισάριθμες πρωταθλητής στην Πολωνία.

Ο Φαλάσκα γεννήθηκε στην πόλη Μεντόσα της Αργεντινής. Ο παππούς του ήταν από την Ιταλία, ενώ ο πατέρας του, Χουάν Κάρλος Φαλάσκα, ήταν επίσης βολεϊμπολίτσας. Σε ηλικία 16 ετών, με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει την Αργεντινή, η οικογένεια μετακόμισε στην Ισπανία.

Ο Μιγκέλ, οι γονείς του, η αδερφή του Μαριέλ και ο νεότερος αδερφός του, Γκιγιέρμο (έπαιξε επίσης βόλεϊ και κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2007), μετακόμισαν αρχικά στη Μάλαγα και μετά πήγαν στα Κανάρια Νησιά. Ο Φαλάσκα ήταν παντρεμένος με την Έσθερ Κουστόντιο και έκαναν δύο παιδιά, την Σάρα και τον Ντανιέλ.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2013 και ασχολήθηκε με την προπονητική. Ο Φαλάσκα ήταν προπονητής της ιταλικής Μόντσα, ενώ είχε περάσει ακόμα από τον πάγκο της Σκρα και της Εθνικής Τσεχίας. Έκανε μεγάλη καριέρα σαν αθλητής, αγωνιζόμενος ως πασαδόρος με την Εθνική Ισπανίας από τον 1993 μέχρι το 2009. Σε συλλογικό επίπεδο, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Μαγιόρκα και στην Σκρα, με τις οποίες σάρωσε τους τίτλους.

Ο θάνατός του ήρθε μία μέρα πριν το γάμο του φίλου του και βοηθού του στην Ιταλία όπου και εργαζόταν. Ένιωσε αδιαθεσία, όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ και πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για να ξεκουραστεί. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του, στους οικείους του αλλά και στο παγκόσμιο βόλεϊ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments