Αθλητισμός

Γιάνις Στρέλνιεκς: Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση για την απόκτησή του

Γιάνις Στρέλνιεκς: Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση για την απόκτησή του
Γιάνις Στρέλνιεκς: Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Λετονός γκαρντ. Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι "πράσινοι" έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.

Γιάνις Στρέλνιεκς: Ο Λετονός γκαρντ αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Eurohoops.net, ο Παναθηναϊκός, η Χίμκι αλλά και η Βαλένθια, διεκδικούν την υπογραφή του 30χρονου καλαθοσφαιριστή. Ουσιαστικά, ο παίκτης καλείται να πάρει άμεσα μια απόφαση για το μέλλον του, που κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται εκτός Πειραιά, καθώς οι σχέσεις του με τον Ολυμπιακό έχουν “ραγίσει” εδώ και καιρό και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ουδεμία κίνηση από τους “ερυθρόλευκους” για τη διατήρησή του.

Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον Στρέλνιεκς στο ρόστερ του. Πρόκειται για μια περίπτωση γκαρντ που στη “μέρα” του μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Παράλληλα, έχει στο “οπλοστάσιό” του και δημιουργικές αρετές, οι οποίες ταιριάζουν γάντι στους νταμπλούχους Ελλάδος που μετά την αποχώρηση του Λεκαβίτσιους αναζητούν έναν παίκτη που θα αποτελέσει “δίδυμο” με τον Νικ Καλάθη στη θέση “1”. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την πρότασή του και αναμένει την απόφαση του Λετονού.

Πάντως, οι “πράσινοι” δεδομένα έχουν στη λίστα τους κι άλλες περιπτώσεις για την ίδια θέση με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά αναζητούν εδώ και καιρό έναν παίκτη που θα μπορεί να συνεργάζεται και πολλές φορές να ξεκουράζει τον Καλάθη, καθώς το πείραμα με τον Λεκαβίτσιους απέτυχε. Ο Λιθουανός ήταν περισσότερο ένας εκτελεστής σε σώμα… γκαρντ, οπότε η συνύπαρξή τους με τον Νικ, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πάντως, τον Στρέλνιεκς τον γνωρίζει πολύ καλά και ο νέος προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους “πράσινους” το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα δεδομένα για Στρέλνιεκς, Βαλένθια και Χίμκι

Πλην του Παναθηναϊκού, σύμφωνα πάντα με το Eurohoops, o Γιάνις Στρέλνιεκς έχει προτάσεις τόσο από την κάτοχο του Eurocup, Βαλένθια, όσο και από τη ρωσική Χίμκι. Μάλιστα, οι Ισπανοί ήταν οι πρώτοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον 30χρονο Λετονό γκαρντ, για να ακολουθήσουν οι Ρώσοι που πάντως, φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες για να αποσπάσουν την υπογραφή του παίκτη. Η παρουσία του άλλοτε συμπαίκτη του με τον Ολυμπιακό, Γιανίς Τίμα, στο ρόστερ της ομάδας από τα περίχωρα της Μόσχας, ίσως αποτελέσει ένα ισχυρό δέλεαρ για εκείνον.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση. Ο ίδιος ζυγίζει καλά τα δεδομένα και επεξεργάζεται τις προτάσεις που φέρεται να του έχουν γίνει. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστό το που θα “κάτσει” η μπίλια, εάν δηλαδή γίνει ακόμη ένας παίκτης που ακολουθεί το δρομολόγιο Φάληρο – ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια, μετά τους Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, ή αν θα προτιμήσει μία από τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments