Ελλάδα

Τροχαίο με ποδηλάτες: Θρήνος για τους δύο ποδηλάτες – Θα έπαιρνε το πτυχίο του σήμερα ο ένας

Τροχαίο με ποδηλάτες: Θρήνος για τους δύο ποδηλάτες – Θα έπαιρνε το πτυχίο του σήμερα ο ένας
Τροχαίο με ποδηλάτες: Ο Γιώργος Πράσσος και ο Γιώργος Μίλτσης έχασαν τη ζωή τους στο σοβαρό τροχαίο της Κυριακής στην Πτολεμαΐδα όταν μια 62χρονη γυναίκα παρέσυρε με το αυτοκίνητό της ομάδα ποδηλατών.

Τροχαίο με ποδηλάτες: Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί οι τοπικές κοινωνίες σε Έδεσσα και σε Κοζάνη από την είδηση των θανάτων του 25χρονου Γιώργου Πράσσο και του 24χρονου Γιώργου Μίλτση. Οι δύο νεαροί ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους στο σοβαρό τροχαίο της Κυριακής στην Πτολεμαΐδα όταν μια 62χρονη γυναίκα παρέσυρε με το αυτοκίνητό της ομάδα ποδηλατών. Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν ακόμα τέσσερις ποδηλάτες, ο ένας σοβαρά.

Οι δύο άτυχοι νέοι σπούδαζαν στο ΤΕΙ Φλώρινας, στο τμήμα της Γεωπονικής, και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι λόγω της αγάπης τους για την ποδηλασία. Ο Γιώργος Πράσσος είχε συμμετάσχει σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, ενώ είχε κερδίσει και τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου. Ο αδικοχαμένος Γιώργος Μίλτσης, σήμερα θα ορκιζόταν και θα έπαιρνε το πτυχίο του.

Οι συγγενείς του 24χρονου είναι συντετριμμένοι και τονίζουν ότι ο πόνος είναι αβάσταχτος. «Είμαστε συντετριμμένοι, ο Γιώργος αγαπούσε πολύ το ποδήλατο. Σήμερα θα ορκιζόταν και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική από τη σχολή του», λένε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο Γιώργος Μίλτσης είχε κάνει ανάρτηση στο instagram μία μόλις ημέρα πριν το τραγικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, στην οποία έγραφε: «όταν είσαι κόκαλο και σε έχει πατήσει αμάξι».

Η ανάρτηση του άτυχου νεαρού, Γιώργος Μίλτσης.

Τροχαίο με ποδηλάτες: Αναζητά τα αίτια του δυστυχήματος η Τροχαία

Το ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας έχει επικεντρώσει τις έρευνές της στα αίτια του δυστυχήματος στην Πτολεμαΐδα. «Το σημείο είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε. Είναι εντελώς παράλογο. Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε δεν προκύπτει ότι η οδηγός προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα. Της έφυγε το τιμόνι για κάποιο λόγο» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, μιλώντας στο Έθνος.

Το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρούς ποδηλάτες, σημειώθηκε σε μια στροφή στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας -Άρδασσας. Μία 62χρονη οδηγός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μπήκε με το αυτοκίνητό της στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παρέσυρε την ομάδα των ποδηλατών,  που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πρωινή τους βόλτα στην πόλη. Η οδηγός, που νοσηλεύεται φρουρούμενη με μικροτραύματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Σήμερα η 62χρονη οδηγός αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

  • Ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τους ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάστασή του πλέον είναι σταθερή, αλλά παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.
  • Οι υπόλοιποι τρεις δεν έχουν κάτι το ανησυχητικό. Ο ένας έχει κάταγμα στο πόδι και οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα. Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας Assos-Forbikes Cycling Team και πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Άρδασσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments