Διεθνή

Σεισμός: 7,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Τρεις σεισμοί σε 4 ώρες

Σεισμός: 7,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Τρεις σεισμοί σε 4 ώρες
Νέος σεισμός στην Ασία, αυτή τη φορά στην Ινδονησία. 7,5 Ρίχτερ το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ένας ακόμα μεγάλος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες ήρθε να “χτυπήσει” την Ινδονησία και πλέον μεγαλώνει η ανησυχία στην Ασία. Μάλιστα, αυτή τη φορά ήταν πολύ ισχυρότερος από τις δύο προηγούμενες, καθώς η δόνηση έφτασε τους 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση χτύπησε μια απομακρυσμένη περιοχή του αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Συγκεκριμένα, τα νησιά Τανιμπάρ, στη θάλασσα Μπάντα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι ως τώρα, ενώ δεν έχουν καταγραφεί ζημιές οι τραυματισμοί. Ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, που έφτανε τα 220 χιλιόμετρα. Αρχικά ο σεισμός είχε καταγραφεί μεταξύ 7,1 και 7,3 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), αλλά μετρήθηκε τελικά σε 7,5.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC), πουεδρεύει στη Χαβάη, τόνισε σε έκτακτο δελτίο του ότι δεν αναμένει να εκδηλωθούν καταστροφικά τσουνάμι εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Δύο ώρες νωρίτερα είχε εκδηλωθεί σεισμός σε επαρχία της Ινδονησίας, στο νησί της Παπούα Νέα Γουινέα, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, ενώ μία ώρα περίπου πριν από αυτόν τον σεισμό, έγινε άλλος ένας νότια της Ιαπωνίας, μεγέθους 5,5 Ρίχτερ. Η περιοχή που έγινε ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ, πολύ κοντά σε αυτόν που έγινε νωρίτερα στη Νέα Γουινέα, κάτι που σίγουρα προκαλεί ανησυχία.

Όπως ανησυχία προκαλούν οι επαναλαμβανόμενοι σεισμοί στην Ασία τις τελευταίες μέρες. Πριν από περίπου μία εβδομάδα στην Ιαπωνία υπήρξε σεισμός 6,4 Ρίχτερ, ενώ φονικός σεισμός με 12 νεκρούς και 134 τραυματίες έπληξε την Κίνα την ίδια εβδομάδα. Η Σετσουάν πλήττεται συχνά από σεισμούς. Το 2008, πολύ ισχυρή δόνηση 7,9 βαθμών άφησε πίσω της 87.000 νεκρούς και αγνοούμενους, κατά τον επίσημο απολογισμό.

Παράλληλα, στην Ιαπωνία μετά τον σεισμό, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 20 εκατοστών-1 μέτρου για τις περιοχές Γιαμαγκάτα, Νιιγκάτα και Ισικάουα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments