Πολιτική

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: Μόνη λύση για τη χώρα είναι η ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: Μόνη λύση για τη χώρα είναι η ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία
Μητσοτάκης για εκλογές 2019: "Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή" τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: «Για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα, χρειαζόμαστε μία ισχυρή εντολή. Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Νέα Τηλεόραση» της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «εφόσον έχω ισχυρή εντολή, πηγαίνω στις Βρυξέλλες με πολύ μεγάλη προσωπική αξιοπιστία. Και επειδή η Ευρώπη ξέρει ότι εγώ είμαι μεταρρυθμιστής, η συμφωνία που προτείνω στις Βρυξέλλες είναι: Δώστε μου λίγο χρόνο να κάνω μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια βοηθήστε με να μειώσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων. Είναι μία συμφωνία η οποία ακούγεται στις Βρυξέλλες, την έχουν ήδη ακούσει, δεν θα αιφνιδιαστούν».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατίας, καθώς είναι η μόνη σίγουρη λύση για να κυβερνηθεί η χώρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναπόλησε τα παιδικά του χρόνια στα Χανιά, αλλά και τις στιγμές που έζησε και ζει η οικογένεια Μητσοτάκη στα Χανιά. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη που είχε ο πατέρας του Κωσνταντίνος για την Κρήτη. Αποκάλυψε ακόμη ότι όποτε βρίσκεται στα Χανιά, πηγαίνει νωρίς το πρωί για μπάνιο στο Μαράθι ενώ λέει μεταξύ άλλων πως ο πατέρας του «μέχρι και να φύγει από τη ζωή παρέμεινε στη καρδιά βουλευτής Χανιών».

«Εγώ δεν πολιτεύομαι στα Χανιά, δεν μεγάλωσα, δεν γεννήθηκα στα Χανιά, αλλά η καρδιά μου είναι στα Χανιά. Και όπως σας είπα, εδώ είναι το καταφύγιό μου. Εδώ κάνω τα πράγματα που αγαπώ, από το να κάθομαι στη βεράντα να διαβάζω, να κολυμπάω, να πηγαίνω στα βουνά, μέχρι να συναναστρέφομαι τους φίλους μου στη Μαδάρα. Είναι πράγματα που είναι ταυτισμένα με το ποιος είμαι», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι πως η γειτονική χώρα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. «Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Κύπρο, αφορά την Ελλάδα, αφορά την Ευρώπη», ξεκαθαρίζει.

Ανέφερε ακόμη ότι η πρώτη απόφαση της ΕΕ είναι θετική και ένα σημαντικό πρώτο βήμα. «Πρέπει τώρα να αξιολογήσουμε αν αυτή η «απειλή» οδηγήσει την Τουρκία σε μία αλλαγή συμπεριφοράς και αν δεν την οδηγήσει, να περάσουμε πια από τα λόγια σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα έχουν κόστος για την Τουρκία. Ειδικά σε μία εποχή όπου η Τουρκική οικονομία είναι αρκετά ευάλωτη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι αν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ως πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να υπάρξει διάλογος με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επισημαίνει πως «η επιβολή κυρώσεων δεν είναι ανεξάρτητη από τη συνέχιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου». Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν φοβάται για κάποιο θερμό επεισόδιο στην Κρήτη ενώ αναρωτήθηκε γιατί έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια για να προχωρήσει ο κ. Τσίπρας με την Exxon Mobil στην εκμετάλλευση του οικοπέδου νοτίως του νησιού και γιατί αυτό έπρεπε να γίνει μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος του πλεονάσματος 3,5% για το 2019

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκτίμησε για την οικονομία, ότι ο στόχος του πλεονάσματος 3,5% για το 2019 είναι εφικτός και ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα και οι φορολογικές μειώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί θα ψηφιστούν το 2019 και θα ισχύσουν το 2020. «Δεν εκτιμώ, όμως, ότι υπάρχει κανένα ζήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, επιβάρυνσης για τους πολίτες, εντός του 2019. Ούτε προφανώς και στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Νέες επενδύσεις για πολλές καλές θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις φυσικά και για περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό».

Εξήγησε  ότι εν μία νυκτί δεν γίνεται τίποτα και επανέλαβε πως «σε μία εποχή που το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο που η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται αυτό το τολμηρό άλμα στο μέλλον». Δήλωσε ότι «θα ήταν ευχής έργο για την Ελληνική Δημοκρατία, για το πολιτικό μας σύστημα, να είναι εκτός Βουλής και η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Θα είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας μας».

«Αυτή η ιστορία με το 7ημερο, ότι δήθεν εγώ μίλησα για 7ήμερη εργασία ήταν η πιο χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων έχω πει. Και δυστυχώς κάποιοι δεν πήραν το μάθημά τους και συνεχίζουν υπόγεια να λένε τα ίδια πράγματα. Λοιπόν, εγώ αγωνίζομαι να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όχι μόνο την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Θέλω να θυμίσω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία. Αυτό το έκανε ο Γιάννης Βρούτσης το 2013 και δεχτήκαμε τότε πολύ μεγάλη κριτική. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά θα πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Θα πιέσουμε τις επιχειρήσεις με ένα πλαίσιο κινήτρων και αντικινήτρων να κάνουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους στην επιχειρηματική επιτυχία. Και θα δώσουμε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις τις οποίες υπερασπίζομαι και οι οποίες ήδη έχουν δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές και υπενθύμισε τη θέση του για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι επίσης υπέρ των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκεί που είναι προς όφελος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ανέφερε ακόμη ότι η δημόσια περίθαλψη και για τους ανασφάλιστους είναι αδιαπραγμάτευτη, μιλά για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Πικραμένου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ενώ για τις εκλογές δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα.

Τέλος κάλεσε να τον εμπιστευτούν οι Κρητικοί, «που μπορεί να μην φαντάζονταν ποτέ ότι θα ψήφιζαν έναν Μητσοτάκη», αλλά τους παρότρυνε «να κάνουν αυτό το βήμα, να τολμήσουν, και να ξέρουν ότι δεν θα τους διαψεύσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments