Αυτοδιοίκηση

Εκλογές 2019: Μειώθηκαν τα εκλογικά τμήματα στον δήμο Ηρακλείου

Εκλογές 2019: Μειώθηκαν τα εκλογικά τμήματα στον δήμο Ηρακλείου
Εκλογές 2019: Τη μείωση των εκλογικών τμημάτων ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ανακοίνωσε ο δήμος Ηρακλείου.

Εκλογές 2019: Ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η οριστικοποίηση των εκλογικών τμημάτων επιφέρει σημαντικές αλλαγές καθώς στην περιφέρεια του δήμου Ηρακλείου έχουν συσταθεί 250 εκλογικά τμήματα και 4 ετεροδημοτών.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές (Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές) και για αυτό κρίνεται απαραίτητο κάθε ψηφοφόρος να ενημερωθεί εκ νέου σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένος».

Εκλογές 2019: Αναλυτική ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Η ενημέρωση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών (δείτε εδώ) και του δήμου Ηρακλείου (δείτε εδώ)

Εκλογές 2019: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου

Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2019 θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου, νωρίτερα από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα, ως συνέπεια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.  Η εκλογή μελών για τη Βουλή των Ελλήνων γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία κάθε τέσσερα χρόνια.

  • Για τις βουλευτικές εκλογές η Ελληνική επικράτεια χωρίζεται σε 59 εκλογικές περιφέρειες.
  • Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή βουλευτών οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
  • Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
  • Εκλόγιμοι είναι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής και έχουν τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.
  • Ο αριθμός των βουλευτών για όλη την επικράτεια ορίζεται σε 300. Από αυτούς, οι 288 εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιποι δώδεκα εκλέγονται ενιαία σε ολόκληρη την επικράτεια.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments