Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Σενάρια για “διαζύγιο” με την ΕΡΤ από τη νέα σεζόν

Παναθηναϊκός: Σενάρια για “διαζύγιο” με την ΕΡΤ από τη νέα σεζόν
Παναθηναϊκός: Φουντώνουν οι φήμες για αλλαγή τηλεοπτικής στέγης από τους "πράσινους". Ποια τα δεδομένα.

Παναθηναϊκός: Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο το σενάριο αλλαγής τηλεοπτικής στέγης από τον Παναθηναϊκό, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι “πράσινοι” σκέφτονται πολύ σοβαρά, σύμφωνα με την “Πράσινη” να “μετακομίσουν” και να απευθυνθούν σε άλλο κανάλι, πιθανότατα συνδρομητικό, για την προβολή των εντός έδρας αναμετρήσεών τους τη σεζόν 2019-20. Μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι είναι πιθανό να έχουμε εξελίξεις επί του θέματος ακόμη και στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

Ουσιαστικά, οι σκέψεις του Παναθηναϊκού συμπίπτουν με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Το αποτέλεσμά τους αναμένεται να καθορίσει τη διαχείριση που θα έχει το κρατικό κανάλι στα ποδοσφαιρικά ζητήματα, καθώς σε πιθανή αλλαγή της κυβέρνησης, όπως έχει αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επανεξέταση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2018 μεταξύ της ΕΡΤ και των 7 ΠΑΕ της Super League, μεταξύ αυτών και τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη συμφωνία με τις ΠΑΕ: “Διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη διοίκηση της Super League υπογράφει άμεσα η ΕΡΤ. Το συμβόλαιο προβλέπει την κάλυψη 105 αγώνων την πρώτη χρονιά (2018–2019), με πρόβλεψη για κάλυψη και της σεζόν 2019-2020, παράλληλα με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου. Η σύμβαση καλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία.

Αντιπροσωπεία της Super League βρέθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, παράλληλα με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Της συνάντησης προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες».

Ο Παναθηναϊκός και τα πιθανά τηλεοπτικά του βήματα

Πέρσι, ο Παναθηναϊκός έλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο της “πίτας” από την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, οι “πράσινοι” βάζουν στα ταμεία τους το ποσό των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ από τη συμφωνία τους με την ΕΡΤ. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να βρουν περισσότερα χρήματα, εάν διαπραγματευτούν αυτήν την περίοδο με άλλες πηγές, ιδίως τα δύο συνδρομητικά κανάλια, NOVA και OTE. Οι εξελίξεις θα φανούν άμεσα. Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές οι οποίες θα κρίνουν κατά πολύ το τι μέλλει γενέσθαι με τα τηλεοπτικά του Παναθηναϊκού που πριν από τις κάλπες αναμένεται να έχει κάνει ήδη την προεργασία του, ώστε αν επέλθει το διαζύγιο με την ΕΡΤ να αναδειχθούν οι καλύτερες δυνατές επιλογές. Εξάλλου, τα έσοδα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του συλλόγου, που τη δεδομένη χρονική περίοδο θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά σε ορισμένα ανοιχτά μέτωπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments