Τεχνολογία

Youtube: Δίνει στον χρήστη τον έλεγχο των προτεινόμενων βίντεο

Youtube: Δίνει στον χρήστη τον έλεγχο των προτεινόμενων βίντεο
Youtube: Τέλος στα ενοχλητικά προτεινόμενα βίντεο που μας ταλαιπωρούσαν.

Youtube: Η γνωστή πλατφόρμα βίντεο είναι η πρώτη επιλογή για εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο που θέλουν να ακούσουν μουσική ή να δουν μια διαδικτυακή εκπομπή. Αν υπάρχει κάτι που μας «χαλάει» στο You tube αυτό είναι τα προτεινόμενα βίντεο. Η συγκεκριμένη σελίδα έχει έναν αλγόριθμο που με βάση τα βίντεο και τα κανάλια που έχουμε κάνει εγγραφή, μας προτείνει να παρακολουθήσουμε κάποια άλλα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τρόπος να επιλέξουμε τι θέλουμε να μας δείχνει το Youtube. «Παρόλο που προσπαθούμε να προτείνουμε βίντεο που θα απολαύσετε, δεν πέφτουμε πάντα μέσα, οπότε σας δίνουμε περισσότερο έλεγχο για τις φορές που δεν τα καταφέρνουμε. Κάναμε απλό πλέον να μας πείτε να σταματήσουμε να σας προτείνουμε βίντεο από ένα συγκεκριμένο κανάλι.

Αλλαγές από την Google

Μερικές φορές προτείνουμε βίντεο από κανάλια τα οποία δεν έχετε παρακολουθήσει ξανά, βάσει του τι αρέσει σε άλλους viewers με παρόμοια ενδιαφέροντα. Όταν προτείνουμε βίντεο βασισμένοι σε αυτό, θα δείτε περισσότερες πληροφορίες κάτω από το βίντεο σε ένα μικρό κουτί. Στόχος μας είναι να εξηγήσουμε γιατί αυτά τα βίντεο εμφανίζονται στη σελίδα σας, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε βίντεο από νέα κανάλια που μπορεί να σας αρέσουν», αναφέρει η ανακοίνωση της Google.

Για την ώρα αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη μόνος στις εφαρμογές σε Android και IOS. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο στο σάιτ από υπολογιστή.  Επιπλέον, το YouTube θα αποκαλύπτει πλέον στο χρήστη το λόγο που ένα προτεινόμενο βίντεο εμφανίζεται σε αυτόν.

Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που ετοιμάζει η Google στις υπηρεσίες της. Τον περασμένο Μάιο είχε ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει νέο auto-delete χαρακτηριστικό του ιστορικού τοποθεσίας σας, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα και τώρα το χαρακτηριστικό αυτό ξεκίνησε να διατίθεται στους χρήστες. Μέχρι τώρα αυτή η επιλογή υπήρχε μόνο χειροκίνητη ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που ξεχνούσαν να το κάνουν. Πλέον, μπορείτε εσείς να διαλέξετε μεταξύ τριών και δεκαοχτώ μηνών για να διαγράφονται οι πληροφορίες σας αυτόματα.

Διαβάστε Eπίσης

Apple Pay: Διαθέσιμο από σήμερα και στην Ελλάδα

Steam: Άνοιξε το Summer Sale – Ποια games είναι σε έκπτωση

Περισσότερα