Διεθνή

Γαλλία: Συναγερμός με πυροβολισμούς κοντά σε Τζαμί

Γαλλία: Συναγερμός με πυροβολισμούς κοντά σε Τζαμί
Γαλλία: Σήμανε συναγερμός στην πόλη Βρέστη της Γαλλίας μετά από πυροβολισμούς έξω από τζαμί. Πληροφορίες για δύο τραυματίες.

Γαλλία: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η πόλη Βρέστη της Γαλλίας μετά από αναφορές για πυροβολισμούς έξω από τζαμί. Οι πρώτες πληροφορίες από το France 3 κάνουν λόγο για δύο σοβαρά τραυματίες, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Παράλληλα, αναφέρουν πως ο δράστης έχει ξεφύγει και αναζητείται. Σύμφωνα με όσα τονίζουν τα γαλλικά Μέσα, το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το τζαμί, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά από το τέμενος.

Ένας άνδρας βγήκε από αυτό και συνομίλησε με ένα άτομο όταν, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος, οι τόνοι ανέβηκαν. Αμέσως μετά ακολούθησαν πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο «εξαφανίστηκε» γρήγορα από το σημείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πόδια, με ένα φαρμακοποιό που εργάζεται πλησίον του τζαμί να τους δίνει τις πρώτες βοήθειες. «Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του δράστη των πυροβολισμών, όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα μπροστά από το τζαμί Pontanézen στη Βρέστη. Ζήτησα από τους νομάρχες να ενισχύσουν την επιτήρηση των τόπων λατρείας στη χώρα», έγραψε στο Twitter του ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας από το συμβάν «ένας άνδρας που φορούσε κασκέτο ζήτησε να τραβήξει φωτογραφίες και μετά άρχισε να πυροβολεί…»! Το σημείο στο οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί έχει ήδη αποκλειστεί από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη. Η Βρέστη βρίσκεται στη Βρετάνη και είναι σημαντικό λιμάνι και ναυτική βάση, πρωτεύουσα του νομού Φινιστέρ στη βορειοδυτική Γαλλία. Είναι το δεύτερο στρατιωτικό λιμάνι της χώρας μετά την Τουλόν. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 139.163 κατοίκους, αριθμός που την κατατάσσει στην 25η θέση των πιο πυκνοκατοικημένων πόλεων της Γαλλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments