Ελλάδα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή. Ένοχοι κρίθηκαν οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ολοκληρώθηκε και τυπικά η δίκη για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Λίγο μετά τις 12 το απόγευμα το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα 8 από τους 9 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι από τον δικαστή. Από τους 8 που καταδικάστηκαν οι 3 από αυτούς είναι ανήλικοι και τιμωρήθηκαν με 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Οι υπόλοιπο 5 καταδικασθέντες η ποινή που επιβλήθηκε προβλέπει φυλάκιση για 36 μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποινή είναι χωρίς αναστολή, αλλά είναι εξαγοράσιμη έναντι πέντε ευρώ τη μέρα. Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα μιλούσε για ποινή 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές. Από τους κατηγορούμενους μόλις ένας κατάφερε να αθωωθεί.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη σαν ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί. Παράλληλα τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργούσαν σαν συμμορία και σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς τους. Θυμίζουμε ότι οι Κρητικοί υποστήριζαν οι πράξεις τους δεν ήταν για να βασανίσουν τον αδικοχαμένο φοιτητή, αλλά ήταν για πλάκα. Οι εννέα Κρητικοί που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορήθηκαν για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν ήταν η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αίσθηση προκαλεί ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν. Στο ακροατήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments