Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Αυτοί αρίστευσαν – Το μυστικό της επιτυχίας τους

Πανελλήνιες 2019: Αυτοί αρίστευσαν – Το μυστικό της επιτυχίας τους
Πανελλήνιες 2019: Η αγωνία των μαθητών για τις φετινές εξετάσεις έλαβε τέλος σήμερα, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τις βαθμολογίες. Ποιοι αρίστευσαν και ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους.

Πανελλήνιες 2019: Για αρκετές ημέρες οι μαθητές των περίμεναν με αγωνία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις φετινές εξετάσεις. Αυτή ήρθε σήμερα το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας, και χιλιάδες μαθητές πλέον γνωρίζουν πόσα μόρια συγκέντρωσαν και μπορούν πλέον να υπολογίσουν στο περίπου τη σχολή στην οποία θα περάσουν. Κάποιοι αρίστευσαν, ενώ άλλοι δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που τα βρήκαν… σκούρα στη Χημεία, τα Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και τη Βιολογία.

Θυμίζουμε πως οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τη βαθμολογία τους, να εισέλθουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, και στη συνέχεια ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1.Συμπληρώστε τον 8-ψήφιο κωδικό υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου και τα 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά:

  • Επώνυμο,
  • Όνομα,
  • Πατρώνυμο,
  • Μητρώνυμο
  • και πατήστε «Είσοδος».

Ένας από τους μαθητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία είναι  και ο Μενέλαος Αμπέλαργας από τα Τρίκαλα. Έτσι, ο ίδιος βλέπει πλέον να γίνεται πραγματικότητα το όνειρο του για σπουδές στον τομέα της Ιατρικής. Ο νεαρός έδωσε για δεύτερη χρονιά εξετάσεις και συγκέντρωσε συνολικά 19,225 μόρια με 19,8 στη Βιολογία, 19,3 στη Χημεία, 20 στη Φυσική και 17,4 στη Γλώσσα. «Σημαντική ήταν η βοήθεια σε αυτή την επιτυχή προσπάθειά μου, από την οικογένειά μου, και γενικότερα τον περίγυρό μου, καθώς με στήριξαν παρά πολύ, ενώ σίγουρα απαιτείται διάβασμα, σκληρή δουλειά και ταπεινότητα και φυσικά υπομονή και επιμονή για την επιτυχία», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ο Λαρισαίος που έσπασε τα «κοντέρ» σε Μαθηματικά και Φυσική

Ένα απίστευτο κατόρθωμα πέτυχε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις ο Λαρισαίος Ανδρέας Μαγκούτας, όπως αναφέρει το Onlarissa. Κι αυτό γιατί ο εν λόγω μαθητής κατάφερε να συγκεντρώσει 100/100 μονάδες τόσο στα μαθηματικά όσο και στη φυσική, τα οποία είναι και παραδοσιακά τα δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης. Ο ίδιος έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά) κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας.

Ο μαθητής από την Κρήτη που συγκέντρωσε 19.200 μόρια στις Πανελλήνιες 2019

Τα όνειρα του να μπει στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής βλέπει να γίνονται πραγματικότητα ο Γιώργος – Αλέξανδρος Μαυρίκος. Ο νεαρός μαθητής έδωσε για δεύτερη φορά εξετάσεις και σύμφωνα με το neakriti, τον περίμενε διπλή χαρά. Κι αυτό διότι όχι μόνο θα πέτυχε τον στόχο του στις πανελλήνιες, αλλά με τα 19.200 μόρια που συγκέντρωσε κατατάσσεται ανάμεσα στους αριστούχους.

Ο Γιώργος μετά από το σκληρό διάβασμα και τις θυσίες των προηγούμενων μηνών μπορεί να χαμογελάει πλέον να υπερηφάνεια. Όπως λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο neakriti.gr «αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Πρώτος στην Κοζάνη, χωρίς να πάει σε φροντιστήριο

Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, φαίνεται πως είναι ο κορυφαίους από όλους τους υποψήφιους των τεσσάρων Λυκείων της πόλης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ, Μπάμπης Γιαννακόπουλος, συγκέντρωσε 19.253 μόρια και θα εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του. Ο ίδιος είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, έχοντας άλλα τέσσερα αδέρφια, και κατάφερε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις ότι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά».

Ηράκλειο: Μπαίνει πρώτος στη σχολή που στόχευε

Με 19.307 μόρια, ο Κώστας Γκύζης από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, με την υψηλότερη βαθμολογία. «Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπάθεια ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γκύζης.

Σε ότι αφορά τα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομιζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαιτερα σημαντικό». Πλέον, όπως τόνισε, είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, όντας παράλληλα διπλά χαρούμενος, καθώς το όνειρο του να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πια πραγματικότητα.

Η επιμονή ήταν το μυστικό της επιτυχίας για τον Ραφαήλ Στιβακτάκτη

Μπορεί να πέρασε το 2016 στη Σχολή Αστυφυλάκων, αλλά ο Ραφαήλ Στιβακτάκτης είχε εξαρχής ως στόχο τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που τότε δεν «έπιασε» για ελάχιστα μόρια. Ο ίδιος επέμεινε και επέστρεψε φέτος για να γράψει στις εξετάσεις, με τα αποτελέσματα των πανελληνίων να του επιφυλάσσουν μια τεράστια χαρά. Κι αυτό καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει στη σχολή της επιλογής του, αλλά συγκέντρωσε συνολικά 19.051 μόρια, όντας ανάμεσα στους αριστούχους.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Τελειώνοντας τη μια Σχολή, ξεκινάω την άλλη. Ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Ξεχώρισε στην Ηλεία με 19.554 μόρια

Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο υποψήφιος που ξεχώρισε στην Ηλεία, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 19.554, γράφοντας 20 στην πληροφορική και στο Α.Ο.Θ., 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά. «Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών…» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Οικογένεια αριστούχων κοριτσιών στην Κρήτη

Τρισευτυχισμένη είναι μια οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού και οι δύο της κόρες κατάφεραν να αριστεύσουν στις Πανελλήνιες με διαφορά ενός χρόνου. Ο λόγος για την οικογένεια Γλακουσάκη, η οποία την Παρασκευή, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, «πέταξε στα σύννεφα» καθώς και το δεύτερο παιδί της θα περάσει το κατώφλι της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η 18χρονη Σίσσυ Γλακουσάκη συγκέντρωσε 18.189 μόρια και θα κάνει πράξη το όνειρό της να περάσει Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Σίσσυ μίλησε στο neakriti.gr αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα. Πέρασα στην σχολή της επιλογής μου και νιώθω ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Ήταν μία αρκετά δύσκολη χρονιά για μένα όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι άξιζε τον κόπο. Ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα και αυτό τα λέει όλα». Αξίζει να αναφερθεί ότι η αδερφή της Σίσσυς, Όλγα, είχε συγκεντρώσει πέρυσι 18.705 μόρια καταφέρνοντας να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών, με τους ευτυχισμένους γονείς να μην μπορούν πλέον να κρύψουν την χαρά τους για τις τεράστιες επιτυχίες των κοριτσιών τους. «Τώρα πλέον θα είμαι μαζί με την αδερφή μου στην Αθήνα. Τα συναισθήματα μου είναι πολύ δυνατά καθώς προχθές είχα και τα γενέθλια μου, οπότε ναι το θεωρώ ένα μεγάλο “δώρο”, δήλωσε η νεαρή μαθήτρια.

Πηνελόπη Ξένου: Η Θεσσαλονικιά που συγκέντρωσε 19.422 μόρια

Μία από τους μαθητές που συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία είναι και η Πηνελόπη Ξένου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία φοιτούσε στο λύκειο Μαντουλίδη. Η Πηνελόπη συγκέντρωσε 19.422 μόρια, όντας πρώτη στο σχολείο της, με μία πολύ σημαντική επίδοση πανελλαδικά.

Αναλυτικότερα, η Πηνελόπη Ξένου έγραψε στη Νεοελληνική Γλώσσα 18,7, στα Αρχαία 19,2, Ιστορία 19,8 και Λατινικά 20 (Ανθρωπιστικές – Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες). Η ίδια δήλωσε στο TyposThes, πώς «το πιο σημαντικό ήταν το πρόγραμμα που είχα. Πρέπει να προετοιμαστείς και να διαβάζεις συστηματικά για να μην έχεις μετά το άγχος ότι δεν προετοιμάστηκες κατάλληλα. Αυτό θεωρώ είναι το πιο σημαντικό». Η ίδια είπε πως περίμενε να πάει καλά στις πανελλαδικές.

«Όλη τη χρονιά είχα σταθερά καλές επιδόσεις. Το περίμενα. Αλλά περίμενα μέχρι 19.000 το πολύ. Το 19400 ήταν έκπληξη για μένα! Ίσως και οι καθηγητές μου να με βαθμολογούσαν αυστηρά». Μέχρι σήμερα δεν είχε κατασταλάξει σε ποια σχολή να σπουδάσει, όμως, όπως είπε, τώρα, έχοντας δει και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις, σκέφτεται να πάει στη Νομική. «Μου το επιτρέπουν και οι βαθμοί που πέτυχα», σχολίασε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments