Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Μητέρα τεσσάρων παιδιών στην Κοζάνη έβγαλε 19.125 μόρια

Πανελλήνιες 2019: Μητέρα τεσσάρων παιδιών στην Κοζάνη έβγαλε 19.125 μόρια
Πανελλήνιες 2019: Η 44χρονη μητέρα θα μπορέσει να επιλέξει μια από τις σχολές της αρεσκείας της.

Πανελλήνιες 2019: H Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη συγκέντρωσε 19.125 μόρια και από ότι φαίνεται θα μπορεί να επιλέξει μια από τις σχολές της αρεσκείας της. Η 44χρονη πήρε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία.

Δύο από τα παιδιά της ήδη σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο γιος της – το τρίτο παιδί της οικογένειας – που θέλει να γίνει δημοσιογράφος έκανε γνωστή, μέσω του facebook, τη σημαντική επιτυχία της μητέρας του, περιγράφοντας τη ζωή της με τις υποχρεώσεις, τις δουλειές στο σπίτι τη βραδινή μελέτη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτητικό πρόγραμμα και τις εξετάσεις της.

«Μετά το μεγάλωμα 4 παιδιών αποφάσισε να πάρει το κουράγιο και να δώσει και αυτή πανελλήνιες, όπως τα 2 μεγάλα μου αδέρφια τα οποία βρίσκονται στο ΑΠΘ ο ένας με 18.000+ και η άλλη με 16.000. Μεγάλωσε ένα δύσκολο παιδί σαν εμένα και έχει ένα παιδί στην ηλικία των 10 ετών, άγνωστο το από που αντλεί αυτή τη ψυχική δύναμη, αλλά το θεωρώ τεράστιο ότι κατάφερε να μας δώσει κάποιες αρχές και αξίες, να είναι συνεχώς δίπλα σε εμάς και στο πατέρα μας και σήμερα μετά από επίμονο διάβασμα έβαλε τα γυαλιά σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν 19.125 μόρια».

Ο νεαρός μαθητής, νιώθοντας περήφανος για τις επιδόσεις της μητέρας του, σημειώνει ότι το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι «στο χρήμα, στη δόξα, στην εξουσία, η την αναγνώριση αλλά βρίσκεται μέσα στα πιο απλά πράγματα, όπως ότι η μητέρα μου αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες και πήγαινε και αυτή καθημερινά στο σχολείο όπως κάναμε και εμείς».

Πανελλήνιες 2019: 47χρονη μητέρα πέρασε στην Ιατρική

Το όνειρό της πραγματοποίησε ακόμη μία μητέρα, υποψήφια των ΕΠΑΛ Βόλου. Η 47χρονη Σμαράγδα Λιάτσικου συγκέντρωσε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλήνιες, καθώς κατάφερε να παραδώσει γραπτά που της απέφεραν 19.400 μόρια, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Η μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, η οποία εργάζεται ως βοηθός νοσηλεύτρια σε ιδιωτική κλινική της πόλης και έχει στόχο την εισαγωγή της στην ιατρική, κατάφερε και συγκέντρωσε 19435 μόρια και η εισαγωγή της στην Ιατρική θεωρείται δεδομένη. Μάλιστα η κ. Λιάτσικου κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση. Να επιστρέψει στο σχολείο και να πετύχει την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή.

«Όταν είδα τα αποτελέσματα έκλαιγα δύο ώρες! Διάβαζα συνέχεια και παντού. Οι συνάδελφοί μου στην κλινική μου κρατούσαν το βιβλίο για να τους πω μάθημα. Η συγκίνηση αυτή τη στιγμή είναι τεράστια», δήλωσε στο magnesianews η 47χρονη αριστούχος. Η ίδια σχολίασε ακόμη, ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και στην δική της περίπτωση με συνεχές διάβασμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments