Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα αποτρέπει τα αντιλαϊκά μέτρα»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα αποτρέπει τα αντιλαϊκά μέτρα»
Δημήτρης Κουτσούμπας: Στη σημασία ενός ισχυρού ΚΚΕ, το οποίο θα μπορέσει να αποτρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα στάθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Για την προκλητικότητα και επιθετικότητα της τουρκικής άρχουσας τάξης πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας επίσης πως είναι απαραίτητη η ψυχραιμία στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, η οποία όμως δεν πρέπει να σημαίνει ταυτόχρονα ενδοτικότητα, υποχωρητικότητα ή συγκάλυψη.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η τουρκική πολιτική βαδίζει βάσει σχεδίου ώστε «σταδιακά να κατοχυρώνει αυτό που η ίδια θεωρεί δικαιώματα, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο, μέσω αμφισβητήσεων, γκρίζων ζωνών κλπ». Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως «απογοητευτικό» το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενώ υπογράμμισε την απουσία οποιασδήποτε κύρωσης κατά της Τουρκίας, προσθέτοντας πως χώρες σαν τη Γερμανία και την Ολλανδία προσπάθησαν να θέσουν βέτο ώστε να μην προχωρήσουν ούτε «αυτά τα λόγια του αέρα».

«Χρειάζεται επαγρύπνηση, να βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά γιατί τέτοια πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση, γιατί σταδιακά οδηγούμαστε σε ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, (η Τουρκία) έχει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και μπροστά μας, άμεσα ή αργότερα, φοβόμαστε ότι θα έχουμε και επεισόδιο της μιας ή της άλλης μορφής σε ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως στο Καστελόριζο που είναι ένα πιθανό σενάριο» πρόσθεσε.

«Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι να μην πάνε σε κόμματα μιας χρήσης»

Στη συνέχεια, ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές τονίζοντας ότι επιχειρείται να στηθεί σκηνικό πόλωσης, ενώ ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει και τόση σημασία η διαφορά μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Υπογράμμισε πως οι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόροι «δεν πρέπει να πάνε ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε σε άλλα τέτοια κόμματα μιας χρήσης. που έπαιξαν τον ρόλο απόσπασης ψήφων από τον ριζοσπαστισμό και από μια διάθεση έκφρασής λαϊκών δυνάμεων και μέσα από το ΚΚΕ».

«Αυτό τον ρόλο παίζει ο Βαρουφάκης, λειτουργεί ως ανάχωμα προς το ΚΚΕ, είναι επικίνδυνη συστημική δύναμη και λόγω της πορείας του και λόγω των σημερινών του απόψεων για το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κυβερνητικές συνεργασίες, όπου «βλέπει» και συνεργασία με την ΝΔ», ανέφερε και κάλεσε όσους νέους σκέφτονται να ψηφίσουν «ένα τέτοιο κόμμα μιας χρήσης», να «απομακρυνθούν τώρα, όσο είναι καιρός, γιατί αύριο θα το μετανιώσουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν το ΚΚΕ είχε π.χ. 15% ούτε τα μνημόνια δεν θα μπορούσαν να περάσουν, ενώ ομοίως δεν θα μπορούσαν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα ούτε οι προηγούμενες, ούτε η αυριανή αν θελήσει να περάσει τέτοια μέτρα». Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε πως ένας ισχυρό ΚΚΕ «την επόμενη μέρα έχει καταρχήν έτοιμες προτάσεις νόμου για σειρά προβλημάτων που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τον εργαζόμενο λαό που ματώνει όλα αυτά τα χρόνια. Άρα θα ασκεί πίεση σε μια κυβέρνηση που θα βαδίζει σε μια εποχή με όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους σε ισχύ και θα έχει και νέες δεσμεύσεις που έχουν δρομολογηθεί».

«Θα μπορούμε να αποτρέπουμε τέτοια μέτρα και βεβαίως θα μπορούμε να αναπτύξουμε τους αγώνες γιατί η παρουσία των οργανωμένων δυνάμεων, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος και έξω από τη βουλή έχει σημασία να ασκεί πίεση προς τους υπουργούς και την κυβέρνηση για να μπορεί να παίρνει μέτρα έστω στοιχειώδους ανακούφισης των εργαζομένων» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας εξηγώντας τι σημαίνει για τον λαό και τους εργαζόμενους η ενίσχυση του ΚΚΕ. «Και βεβαίως θα σημάνει το άνοιγμα ενός δρόμου, έτσι ώστε αύριο να γίνει δυνατό να υπάρξει μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση» δήλωσε κλείνοντας τη συνέντευξη του ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments