Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα”
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ισχυρή εντολή και πλειοψηφία στην βουλή, ενώ τόνισε πως θα καταργηθεί κανένα επίδομα και το το εγγυημένο επίδομα αλληλεγγύης θα φτάσει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλουμε» ισχυρή εντολή και πλειοψηφία στη Βουλή» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτημα για το τι πρέπει να συμβεί ούτως ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας για τον απλό πολίτη, μιλώντας σε πολίτες και εργαζόμενους στο θέατρο Ανάβρου στο Βόλο. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην μείωση της φορολογίας, στα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θα ρίξει το κόστος δανεισμού με μόνο στόχο το να προχωρήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι το δεύτερο που θα ψηφισθεί, ανέφερε ενώ άμεσα θα αλλάξει η απλή αναλογική την οποία χαρακτήρισε καταστροφική.

«Θα προχωρήσουμε σ΄ένα σύστημα που θα είναι ατομικός κουμπαρά»

Όσον αφορά τις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «θα έχουμε εγγυημένη σύνταξη», ενώ όσον αφορά την επικουρική σύνταξη ανέφερε πως σταδιακά «θα προχωρήσουμε σ΄ένα σύστημα που θα είναι ατομικός κουμπαράς». Παράλληλα, ανέφερε πως θα υπάρχει και ιδιωτική ασφάλιση για όσους πολίτες μπορούν να την αντέξουν οικονομικά. «Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα», είπε και τόνισε πως θα «φθάσουμε το 1 δισ. το εγγυημένο επίδομα αλληλεγγύης». Στη συνέχεια τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει πλέον σταματήσουν να βασίζονται στα επιδόματα και να στηρίζονται περισσότερο στις δουλειές, ενώ τόνισε πως θα παρέχει στήριξη στην εργατική νομοθεσία, αλλά και θα παταχθούν οι κακοί εργοδότες.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ανήγγειλε ολοήμερα δημοτικά σχολεία τα οποία δεν θα είναι «πάρκινγκ» παιδιών. «Υπάρχουν πολλά κοινοτικά κονδύλια και πόροι για να το προχωρήσουμε με στοχευμένα προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επίσης επισήμανε ότι «Θα στηρίξουμε παράλληλα και την γυναικεία επιχειρηματικότητα».

«Θα ξεμπλοκάρουμε τα εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό, τονίζοντας πως θα υπάρξει αύξηση του με διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας θα μειωθεί 30% ενώ όσον αφορά την επιχειρηματικότητα απάντησε πως η κυβέρνησή του θα λύσει τα εμπόδια που υπάρχουν και πως θα ξεμπλοκάρει τα εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις (Ελληνικό , Σκουριές κλπ). Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε και σε ερωτήματα εκπαιδευτικών τονίζοντας πως «θα δώσουμε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γίνουν τακτικοί. Αυτή τη στιγμή ο θεσμός των αναπληρωτών είναι χρήσιμος διότι καλύπτονται κενά αλλά σε βάθος χρόνου θα προχωρήσουμε σε τακτικές προσλήψεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για Φαρμακεία και είπε πως θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς ενώ τόνισε πως θα εξορθολογισθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου υπογραμμίζοντας πως έχει τεράστιες δυνατότητες. Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργασθεί με όλους τους εκλεγμένους δημάρχους ανά την Ελλάδα και τόνισε πως η κυβέρνηση του θα βοηθήσει όλους τους δήμους να κυβερνηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments