Πολιτική

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης στο pagenews.gr: Με κυβέρνηση ΝΔ η αισιοδοξία θα επανέλθει στη χώρα

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης στο pagenews.gr: Με κυβέρνηση ΝΔ η αισιοδοξία θα επανέλθει στη χώρα
Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης σε μία συνέντευξη εφόλης της ύλης στο pagenews.gr. Ο διακεκριμένος οικονομολόγος μιλά για τους λόγους που αποφάσισε να «κατέβει» στην πολιτική, ενώ εκτιμά ότι η νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιφέρει τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική  Περιφέρεια της Αθήνας, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, μιλά στο pagenews.gr λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τονίζει ότι «φιλοδοξία μου και δυνατότητά μου είναι να βελτιώσω τα οικονομικά της Ελλάδος». Ο διακεκριμένος οικονομολόγος αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να βλέπω την καταστροφή της πατρίδος μου και να κάθομαι αδρανής στον καναπέ ενώ μπορώ να βοηθήσω».

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι Οικονομολόγος. Έχει διατελέσει στέλεχος σε πολλούς εγχώριους και διεθνείς  χρηματοοικονομικούς ομίλους, ενώ από το 1991 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Νuntius ΑΧΕΠΕΥ. Ήταν αιρετός Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, της ΕΧΑΕ, του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Παραγώγων. Στη Βουλή κλήθηκε πολλές φορές θεσμικά, ως ειδικός στα συζητούμενα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά νομοσχέδια, ενώ στις 18 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, οπότε και ανέλαβε κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Εκείνη την περίοδο τα Μέσα Ενημέρωσης τον χαρακτήρισαν ως «Προφήτη» Οικονομολόγο, αφού οι προβλέψεις του, καθώς και οι δημόσιες τοποθετήσεις και τα άρθρα του για την πορεία της οικονομίας και τις μετέπειτα εξελίξεις, σε ανύποπτο χρόνο, επιβεβαιώθηκαν.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στο pagenews.gr.

Ποιες θεωρείτε σήμερα βασικές προτεραιότητες για την Αθήνα;

Οικονομία, ασφάλεια, υγεία, παιδεία, προστασία τρίτης ηλικίας, νηπιαγωγεία, μετανάστες, άστεγοι είναι οι βασικές προτεραιότητες μας για την Αθήνα.

Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο επιχειρηματία που θέλει να μείνει και να επενδύσει στην Ελλάδα;

Να επενδύσει με προεξόφληση την νίκη ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη που θα επιφέρει τη βελτίωση της οικονομίας και την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

Τι σας προσφέρει η ενασχόληση με την πολιτική;

Την ικανοποίηση της προσφοράς  προς  τους πολίτες , τους νέους, την τρίτη ηλικία , την υπηρεσία της πατρίδος μας. Επιπλέον, την προσφορά τεχνογνωσίας διότι από 5.000 υποψηφίους όλων των κομμάτων είμαι ο μόνος που εκπροσωπώ την αγορά και την πραγματική οικονομία.

Αλλάξατε όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής σας ενασχόλησης;

Όχι, δεν άλλαξα. Ζω όπως και πριν. Άλλωστε είχα θητεία 42 ημερών στη Βουλή και δεν πρόλαβα να υλοποιήσω τα οράματα μου. 

Ποιο είναι το κίνητρο που σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα;

α. Το αντικείμενο της εργασίας  μου ασχολείται με τα θέματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή μακροοικονομικά , μικροοικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματαγορές, κεφαλαιαγορές . Δεν μπορώ να βλέπω την καταστροφή της πατρίδος μου και να κάθομαι αδρανής στον καναπέ ενώ μπορώ να βοηθήσω. Πιστεύω αυτό που είπε ο Κένεντι ” Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα αλλά ρώτα τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου” . Επιπλέον, πιστεύω αυτό που είπε ο Δημοσθένης ” δη δει χρημάτων  και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων”. Φιλοδοξία μου και δυνατότητα μου είναι να βελτιώσω τα οικονομικά της Ελλάδος και να διαχυθούν τα χρήματα στην ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία, τις λέσχες φιλίας που πήγαιναν οι γονείς μου και την κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλω οι συμπολίτες μου να μου δώσουν την δύναμη να τους προσφέρω την γνώση και εμπειρία μου , υποσχόμενος ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους.

β. Η αγάπη μου για την πατρίδα και η ευαισθησία μου για τους συνανθρώπους μου που πλήττονται από την κρίση εδώ και εννέα χρόνια. Η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό με πληγώνει όπως και ιδιαίτερα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τιμημένα γηρατειά. Μεγάλη χαρά παίρνουμε οικογενειακά όταν προσφέρουμε και η προσφορά μας πιάνει τόπο. Αγαπώ την Αθήνα που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένεια μου.

γ. Θέλω παθιασμένα να προσφέρω με τη χάρη του Θεού. Να νιώθουν τα παιδιά μου την ηθική ικανοποίηση που ένιωθα όταν ήμουν μικρός και μου επαινούσαν τον παππού μου που τους βοήθησε στη κατοχή.

Πώς βλέπετε το μέλλον των παιδιών σας και όλων των παιδιών στην Ελλάδα;

Με κυβέρνηση ΝΔ και την εφαρμογή του αντίστοιχου προγράμματος της η αισιοδοξία θα επανέλθει στη χώρα. Θα πάρω μεγάλη ικανοποίηση ότι συμβάλλω στη βελτίωση των συνθηκών για τα παιδιά όλης της Ελλάδος. 

Για ποιον λόγο ο ψηφοφόρος της Α΄ Αθήνας να δηλώσει προτίμηση στον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη;

Ο βασικός λόγος είναι ότι θα είμαι δίπλα στον κάθε ψηφοφόρο με γνώση, εμπειρία  και αποτελεσματικότητα. Είμαι άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και πετυχημένη προϋπηρεσία στις αγορές και την πραγματική οικονομία. Θέλω με τη χάρη του Θεού παθιασμένα να προσφέρω λύσεις υπερ των οικονομικών της πατρίδος μας. Εάν βελτιωθεί η οικονομία τα οφέλη θα διαχυθούν σε όλους τους τομείς.

Λόγω εργασίας έχω πρόσβαση σε κορυφαίους παράγοντες των θεσμών και της ΕΕ που σε άτυπες συζητήσεις συμφωνούν μαζί μου. Δεσμεύομαι ακόμα ότι θα δίνω μάχη μέσα στη Βουλή καθημερινά για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μου να κατοχυρωθεί η ασφάλεια , να πάψει η ανομία , να εξασφαλιστούν οι νέοι και να έρθει το χαμόγελο ζωής στη τρίτη ηλικία. Είμαι ο μόνος υποψήφιος από τους 4.000 υποψηφίων όλων των κομμάτων σε όλη την Ελλάδα που προέρχομαι από την αγορά και την πραγματική οικονομία.

Η βελτίωση της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να διαχυθούν τα οφέλη της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν τους συμπολίτες μας. Ζητώ ένα από τους τέσσερις σταυρούς. Συνήθως ο ψηφοφόρος βάζει ένα σταυρό στο φίλο του και ένα σταυρό που τον εξυπηρέτησε με ρουσφέτι. Αφήνει δυο σταυρούς σε ανθρώπους που εμπιστεύεται ως προς την αξία. Παρακαλώ για αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων της Α’ Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments