Πολιτική

Εκλογές 2019: Εγκώμια του Guardian στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκλογές 2019: Εγκώμια του Guardian στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Εκλογές 2019: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της κεντροδεξιάς ΝΔ με τις περισσότερες να υποστηρίζουν ότι θα κερδίσει αυτοδυναμία, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη ως "κοσμοπολίτη, πρώην τραπεζίτη".

Εκλογές 2019: Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες της Κυριακής, 7 Ιουλίου, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» πλέκει το εγκώμιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και στο δημοσίευμά της -επικαλούμενη τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να βάλει τέλος στην εποχή των εύθραυστων συνασπισμών με αποφασιστική νίκη.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας που κάλυψες την χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο, γράφει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας άνδρας που είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Την Κυριακή η Ελλάδα θα γίνει μπλε, το γαλάζιο του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας. Την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα γυρίζουμε μια σελίδα», είπε χθες ο ηγέτης της ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της κεντροδεξιάς ΝΔ με τις περισσότερες να υποστηρίζουν ότι θα κερδίσει αυτοδυναμία, την πρώτη για μια χώρα που διέπεται από εύθραυστες συμμαχίες την τελευταία δεκαετία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τα μανίκια και άκουσε τα προβλήματα των Ελλήνων”

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα σχολιάζει επίσης: «Ο κοσμοπολίτης πρώην τραπεζίτης διεξήγαγε μια ακούραστη εκστρατεία, σηκώνοντας τα μανίκια και διασχίζοντας τη χώρα για να ακούσει τα προβλήματα των απλών Ελλήνων. Σε μία χώρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης της Ευρώπης, ο Μητσοτάκης έχει επικεντρωθεί κυρίως στην οικονομική αναζωογόνηση, υπόσχεται να μειώσει τους φόρους, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια προσωπική νίκη για έναν φιλελεύθερο ρεφορμιστή ηγέτη. Για πολλούς, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αναξιόπιστο κόμμα υπεύθυνο για τα προβλήματα που οδήγησαν την Ελλάδα να απαιτήσει μνημόνια », δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Άρης Χατζής. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει πολύ καλύτερος ομιλητής, πολύ πιο χαλαρός, πολύ πιο σίγουρος», προσθέτει.

«Μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της λαϊκιστικής αριστεράς οι αγορές έχουν επίσης χαρεί με την προοπτική να επιστρέψει στην εξουσία μία κυβέρνηση υπέρ των επιχειρήσεων», υποστηρίζει το επίμαχο άρθρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments