Αθλητισμός

Αργεντινή Copa America: 2-1 τη Χιλή και τρίτη θέση – Αποβλήθηκε ο Μέσι

Αργεντινή Copa America: 2-1 τη Χιλή και τρίτη θέση – Αποβλήθηκε ο Μέσι
Αργεντινή Copa America: Την τρίτη θέση κατέκτησε η Αργεντινή μετά την επικράτησή της με 2-1 επί της Χιλής. Κόκκινη κάρτα δέχτηκε ο Μέσι.

Αργεντινή Copa America: Η αποβολή του Λιονέλ Μέσι στο 38΄, δεν εμπόδισε την Αργεντινή να «ξορκίσει τον κακό της δαίμονα» στο Copa America και με το 2-1 στο «μικρό τελικό» (το τουρνουά ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ (7/07, 23:00) με τον μεγάλο τελικό, Βραζιλία-Περού) να πάρει την 3η θέση στη διοργάνωση.

Η Χιλή είχε πάρει… τον αέρα της «αλμπισελέστε», καθώς είχε επικρατήσει στα πέναλτι και στους δύο τελικούς του 2015 και 2016. Απόψε, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η ομάδα του Σκαλόνι φρόντισε από πολύ νωρίς να βάλει τα θεμέλια της νίκης με τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε και στο τέλος πανηγύρισε την 60ή της επικράτηση επί των Χιλιανών επί συνόλου 90 αναμετρήσεων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες (μόλις 6 ήττες έχει γνωρίσει η Αργεντινή).

Η ήττα της Χιλής από το Περού στον ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα-Ριβέρα, η οποία βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 0-2 από μία παθιασμένη και κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, Αργεντινή.

Το ματς σημαδεύτηκε από την απόφαση του Παραγουανού ρέφερι Ντε Βιβάρ να αποβάλλει στο 38΄ τους Μεδέλ και Μέσι, για μία αψιμαχία που είχαν σε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο σταρ της της Μπαρτσελόνα έσπρωξε τον αντίπαλο του που είχε καλύψει την μπάλα ενώ εκείνη έβγαινε εκτός γηπέδου, ωστόσο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Χιλιανός ήταν εκείνος που απώθησε με έντονο τρόπο τον Μέσι, που από την πλευρά του δεν αντέδρασε στις προκλήσεις του αντιπάλου του.

Στο 12΄ ο Αγουέρο από ασίστ του Μέσι άνοιξε το σκορ, ενώ 10 λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντιμπάλα να «εκτελέσει» τον Αρίας και να «γράψει» το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Το ματς έγινε πολύ νευρικό μετά τις αποβολές των Μέσι και Μεδέλ, με την Αργεντινή να επηρεάζεται περισσότερο. Η Χιλή κατάφερε να μπει ξανά στο ματς στο 59ο λεπτό με το πέναλτι του Βιδάλ (δόθηκε μετά από την χρήση του VAR σε μαρκάρισμα του Λο Τσέλσο πάνω στον Αράνγκις), παρόλ αυτά δεν ήταν καθόλου απειλητική στη συνέχεια, σε αντίθεση με την ομάδα του Σκαλόνι, η οποία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Αγουέρο.

  • Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο, Παρέδες, Λο Σέλσο (89′ Φούνες Μόρι), Ντε Πολ, Μέσι, Ντιμπάλα, Αγουέρο (81′ Ματίας Σουάρες)
  • Χιλή (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Άριας, Χάρα (50′ Μαριπάν), Ίσλα, Μεδέλ, Ντίας, Αράνγκις (83′ Καστίγιο), Βιδάλ, Μπουσεγιούρ, Πούλγαρ, Αλέξις Σάντσες (17′ Φερνάντες), Βάργας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments