Ελλάδα

Φωτιά: Σε πύρινο “κλοιό” όλη η Ελλάδα

Φωτιά: Σε πύρινο “κλοιό” όλη η Ελλάδα
Φωτιά: Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ενεργά μέτωπα, ενώ έχουν εκκενωθεί και αρκετά χωριά.

Φωτιά: Μάχη σε τουλάχιστον πέντε ενεργά μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη χώρα αυτή την ώρα. Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεσπάει μεγάλη πυρκαγιά από κεραυνό στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας στο ύψος της Motor Oil, σε μια περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη καθώς βρίσκεται σε βουνό. Στο σημείο επιχειρούσαν την κατάσβεση της φωτιάς αρχικά σαράντα πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στη συνέχεια ενισχύθηκαν και πλέον πλέον επιχειρούν συνολικά 64 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ενώ από αέρος μετέχουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Δίβρη – Στο σημείο και ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο χωριό Δίβρη της Λαμίας οι φλόγες πέρασαν δίπλα από την κεντρική πλατεία, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές στις κατοικίες τους, παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις και ένα κτίριο που ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο. Οι ενέργειες της πυροσβεστικής ήταν άμεσες, ενώ ιδιαίτερα γρήγορα ήταν και τα αντανακλαστικά των κατοίκων, οι οποίοι καθώς έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει χτύπησαν τις καμπάνες και εκκένωσαν άμεσα το χωριό. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους που έμειναν στο ανατολικό τμήμα του χωριού άρχισαν σιγά-σιγά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μαζεύτηκαν στην πλατεία, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές με τους κατοίκους να προσπαθούν να φυλάξουν τις περιουσίες τους.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή ενισχύθηκαν αρκετά τόσο από τις υπηρεσίες της Φθιώτιδας, όσο και από την Ευρυτανία και τη Φωκίδα. Λίγο μετά τις εξίμιση το απόγευμα η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς έδειχνε να βελτιώνεται, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για έλεγχο από την Πυροσβεστική. Στο χωριό Δίβρη μέσα από το οποίο πέρασε η φωτιά βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Μάλιστα, εκεί από νωρίς βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα και τον επικεφαλης της ΠΥ στη Στερεά Αρχιπύραρχο Βαγγέλη Παληό, οι οποίο ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για τις δυο πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πυρκαγιά στο Πεύκι Ευβοίας και σε δασική έκταση στη Μάνη

Νωρίτερα το απόγευμα, περίπου από τις έξι, μαίνεται επίσης μεγάλη πυρκαγιά στο Πευκί της Εύβοιας. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στο Πευκί και το Γεράκι και άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής. Για καλή τύχη των κατοίκων, η πρόβλεψη αναφέρει πως στην περιοχή θα βρέξει τις επόμενες ώρες πράγμα που θα βοηθήσει τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Το τρίτο μεγάλο μέτωπο που μαίνεται αυτή την ώρα ξέσπασε λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα στα Κορογονιάννικα της Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και επί τόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος μετέχουν στην πυρόσβεση 3 PZL και ένα ελικόπτερο. Από το μεσημέρι εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Αγία Αννα Φθιώτιδας. Σε εξέλιξη όμως, παραμένει και η φωτιά στη Φυλή, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου.

Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στο νομό Τρικάλων

Παράλληλα, δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο νομό Τρικάλων. Η μια πυρκαγιά λαμβάνει χώρα στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καίει ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Ήδη για την κατάσβεση της έχουν σπεύσει στο σημείο πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες. Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, έχει ξεσπάσει κοντά σε αποστραγγιστικό κανάλι. στην κατάσβεση συνδράμουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

Τέλος, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στην Αττική, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπάει στο ίδιο σημείο μέσα σε λίγες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλούνται σπίτια, ωστόσο στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 1 Ε/Π.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments