Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο: Τι ανέθεσε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς του – Αναλυτικά οι οδηγίες των μπλε ντοσιέ

Υπουργικό συμβούλιο: Τι ανέθεσε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς του – Αναλυτικά οι οδηγίες των μπλε ντοσιέ
Υπουργικό συμβούλιο: Έπιασε και επισήμως δουλειά η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να δίνει σαφής οδηγίες σε κάθε υπουργείο.

Υπουργικό συμβούλιο: Από ένα αναλυτικό σημείωμα με τις υποχρεώσεις και τους στόχους του κάθε υπουργείου έλαβαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά την πρώτη συνεδρίαση -σε πλήρη σύνθεση- του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί. Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει πλέον σαφής οδηγίες και αρμοδιότητες, τις οποίες και έλαβε κάθε υπουργός στα χέρια του στο υπουργικό συμβούλιο.

Το σκούρο μπλε ντοσιέ με το έμβλημα του κράτους που περίμενε κάθε υπουργό στη θέση του στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου περιείχε αρχικά την παρουσίαση της νέας δομής της κυβέρνησης από τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ωστόσο, πέρα από αυτό περιείχε και κάτι άλλο. Αυτό ήταν ένα αναλυτικό σημείωμα για τις δράσεις και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου. Συνολικά το πρόγραμμα που έχει η νέα κυβέρνηση για τα όσα πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενη εξάμηνο έφτανε τις 29 σελίδες. Μάλιστα, η αξιολόγηση των υπουργών θα γίνεται ανά τομέα μέσω του ηλεκτρονικού «βαθμολογίου» που θεσπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ονομάζεται «ΜΑΖΙ».

Διαβάστε την αναλυτική ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνει κάθε υπουργός στη νέα κυβέρνηση εδώ.

Υπουργικό συμβούλιο: Σαφή τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους υπουργούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως κάθε υπουργός τελεί υπό αξιολόγηση στο χρονικό διάστημα αυτού του εξαμήνου, μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχει παρουσιάσει κάποια αποτελέσματα. Την αξιολόγηση αυτή αναλαμβάνει απευθείας το πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. «Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από ένα φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση». Η συγκεκριμένη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, δεν αποκλείεται να γίνει εφιάλτης για όσους δεν ακολουθήσουν πιστά τα όσα αναφέρονται μέσα στον μεγάλο μπλε φάκελο, όπως αναφέρουν πηγές από το επιτελείο του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλυσε στο υπουργικό διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης με το περίφημο «πρωθυπουργικό γραφείο» κτλ. Σε αυτή την παρουσίαση που θα δείτε παρακάτω περιλαμβάνεται και το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που ονομάζεται MAZI.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του υπουργικού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα

Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση, έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter. Να σημειωθεί ότι αρμόδιος για να παρακολουθεί την πρόοδο ή μη της υλοποίησης του έργου των υπουργών είναι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα τους αξιολογεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments