Πολιτική

Εύα Καΐλή: Έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Εύα Καΐλή: Έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ
Εύα Καΐλή: Με δηλώσεις της θέτει σοβαρό θέμα για τη Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη.

Εύα Καΐλή: Πιθανό ακόμα και θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε η ευρωβουλευτής του κόμματος, Εύα Καΐλή, αφήνοντας να εννοηθεί πως το 8,1% που πήρε στις εθνικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ ήταν πολύ μικρό και αποτελεί αποτυχία.

«Στο ΚΙΝΑΛ έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε», ήταν η απάντησή της κατά τη διάρκεια εκπομπής στο ACTION 24, όπου και βρέθηκε. Επί της ουσίας άφησε ορθάνοιχτο το θέμα της ηγεσίας για τη Φώφη Γεννηματά και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση από την επικεφαλής του κόμματος, η οποία έχει να αντιμετωπίσει αρκετά θέματα.

Έως τώρα, πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την Φώφη Γεννηματά στα λεγόμενα αυτά.

Η κ. Καϊλή αναφέρθηκε και στο θέμα της απόστασης που υπάρχει ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ευρωβουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος θα λείψει από την ελληνική Βουλή. Κάθε απόφαση που παίρνει μια ηγετική ομάδα έχει κόστος».

Διάσταση απόψεων υπήρξε, πάντως, και με τον Σταμάτη Μαλέλη με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ. Ο Σταμάτης Μαλέλης ήταν γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής από τον Ιούλιο του 2018 ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος στη Β’ Πειραιά.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του Κιν. Αλ. κ. Φώφη Γεννηματά. Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ Γεννηματά οπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ.

Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους οτι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κινημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κρατος .

Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μερες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και το Κίνημα πρεπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις.

Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος.

Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments