Video

Άνγκελα Μέρκελ: Υποδέχθηκε καθιστή τη Δανή πρωθυπουργό για να αποφύγει το τρέμουλο (vid)

Άνγκελα Μέρκελ: Υποδέχθηκε καθιστή τη Δανή πρωθυπουργό για να αποφύγει το τρέμουλο (vid)
Άνγκελα Μέρκελ: Η καγκελάριος της Γερμανίας υποδέχθηκε την πρωθυπουργό της Δανίας καθιστή, μόλις μια ημέρα μετά τις εικόνες που την έδειχναν να τρέμει ξανά.

Άνγκελα Μέρκελ: Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία της Γερμανίδας καγκελαρίου. Οι εικόνες που την έδειχναν να τρέμει για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες την ώρα που υποδεχόταν τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, προκάλεσαν νέο γύρο συζητήσεων για την κατάστασή της. Αυτήν τη φορά η καγκελάριος της Γερμανίας επέλεξε να παρακολουθήσει καθιστή ορισμένα τμήματα της τελετής υποδοχής της πρωθυπουργού της Δανίας στο Βερολίνο.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, Άνγκελα Μέρκελ και Μέτε Φρέντρικσεν κάθισαν δίπλα δίπλα το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η υποδοχή με στρατιωτικές τιμές της πρωθυπουργού από τη Δανία. Οι λευκές καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σε ένα μικρό βάθρο, μπροστά από το γραφείο της Καγκελαρίας, με τις δύο πολιτικούς να ακούν καθιστές τους εθνικούς ύμνους, πριν σηκωθούν για να συνεχιστεί η τελετή.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ εμφανίστηκε καθησυχαστική, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία της. Επεσήμανε, μάλιστα, πως αυτά τα επεισόδια, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα Ιουνίου, θα σταματήσουν κάποια στιγμή. «Όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει» ανέφερε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 14′ και μετά:

Το πρώτο επεισόδιο που προκάλεσε ανησυχία

Το πρώτο επεισόδιο είχε καταγραφεί στις 18 Ιουνίου κατά την υποδοχή, στην καγκελαρία, του νέου προέδρου της Πολωνίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Στις 18 Ιουνίου, η Μέρκελ εμφανίσθηκε να τρέμει κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο. Τότε, η καγκελάριος είχε υποστηρίξει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και πως το τρέμουλο ήταν αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Όπως τόνιζε μάλιστα τότε, συνήλθε άμεσα αφού ήπιε ένα ποτήρι νερό. Την εξήγηση της καγκελαρίου για το τρέμουλο επιβεβαίωναν τότε και οι ειδικοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments