Ελλάδα

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών
Χαλκιδική: Αρκετές παραλίες γέμισαν με κόσμο από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι περιοχές του νομού προετοιμάζονται πυρετωδώς και για το Σαββατοκύριακο.

Χαλκιδική: Να “σταθεί στα πόδια της” προσπαθεί η Χαλκιδική μετά τη φονική καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, με τον κρατικό μηχανισμό και τους κατοίκους της περιοχής να δίνουν μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής  κλιμάκια και συνεργεία των αρμοδίων Αρχών έχουν πιάσει δουλειά κυρίως για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε όλο τον νομό

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε καταρχάς στην τροφοδοσία του Υποσταθμού Κασσανδρείας μέσω γραμμών Μέσης Τάσης και την ηλεκτροδότηση του βορειοανατολικού τμήματος της Χερσονήσου. Εν συνεχεία, με τη σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης στους δύο ιστούς της γραμμής μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ, ηλεκτροδοτήθηκε ο Υποσταθμός της Κασσανδρείας από το δίκτυο μεταφοράς και άρχισε η επανηλεκτροδότηση των υπόλοιπων περιοχών της Χερσονήσου, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Με δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανος Οκταποδάς, ευχαριστεί τους εργαζόμενους σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας που έπληξε το κύμα κακοκαιρίας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον νομό Χαλκιδικής που αποκατέστησαν εκτεταμένες ζημιές σε Δίκτυο Μέσης Τάσης 2.429 χλμ και σε Δίκτυο Χαμηλής Τάσης 2.152 χλμ, που τροφοδοτούν 162 πελάτες Μέσης Τάσης και 153.382 πελάτες Χαμηλής Τάσης.

Χαλκιδική: 14 τραυματίες από τη θεομηνία

Δεκατέσσερις τραυματίες από τη θεομηνία στη Χαλκιδική συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, οκτώ τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Πέντε τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και ένα παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

«Σταθερή η κατάσταση της ηλικιωμένης, αλλά κρίσιμη»

«Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση της ηλικιωμένης γυναίκας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ εξιτήριο πήραν τα τέσσερα από τα παιδιά που είχαν τραυματισθεί. Το ένα θα παραμείνει προληπτικά και θα αποχωρήσει τη Δευτέρα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Παράλληλα, όλα τα συνεργεία παραμένουν στην περιοχή και ο Νομός Χαλκιδικής εξακολουθεί να είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης» κατέληξε.

Χάρης Θεοχάρης: “Ο ελληνικός τουρισμός σηκώθηκε όρθιος και η Χαλκιδική είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους τουρίστες”

“Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και είδαμε τα ξενοδοχεία που αντιμετώπισαν προβλήματα και ζημίες, με δένδρα που έπεσαν κτλ λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου, πλήρως αποκαταστημένα και σε κανονική λειτουργία. Ο ελληνικός τουρισμός σηκώθηκε όρθιος, στέκεται στα πόδια του και η Χαλκιδική είναι έτοιμη να φιλοξενήσει όσους έρθουν στην περιοχή και φυσικά να συνεχίσει να φιλοξενεί όσους βρίσκονται ήδη εδώ” δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ.Θεοχάρης επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρη Τάσιο, εκπροσώπους των ξενοδόχων, των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, των κάμπινγκ, τουριστικούς πράκτορες, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμου και Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο και την περιφερειακή σύμβουλο Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.

“Θα εστιάσουμε στο μήνυμα ότι η Χαλκιδική είναι ανοιχτή, δεν έχει πρόβλημα πλέον και ήταν κάτι που ξεπεράστηκε. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσει και στις πιο ώριμες δυτικές αγορές, όπου ευτυχώς δεν είχαμε προβλήματα με ακυρώσεις αλλά και στις πιο ευμετάβλητες αγορές όπως είναι οι ανατολικές και τα Βαλκάνια, από όπου οι τουρίστες έρχονται οδικώς και είναι πιο εύκολη η απόφαση να πάρει κάποιος τα πράγματά του και να φύγει” είπε ο υπουργός.

Σερβία σε τουρίστες: Συνεχίστε τις διακοπές σας – Μη φύγετε από Χαλκιδική

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) ενημέρωσε τους Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν στην Χαλκιδική ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να εγκαταλείψουν την περιοχή. «Οι ζημιές που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Χαλκιδική αποκαθίστανται και μπορείτε να συνεχίσετε άφοβα τις διακοπές σας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την YUTA.

Ταυτόχρονα, συστήνεται σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για διακοπές την Χαλκιδική να το πράξουν και να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις καταλυμάτων που έχουν κάνει. Η YUTA σημειώνει ότι τα τουριστικά πρακτορεία δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής αιτήματα ακύρωσης κρατήσεων και τα τουριστικά «πακέτα» με προορισμό την Χαλκιδική, που είχαν προγραμματιστεί πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, θα υλοποιηθούν κανονικά.

Καραμανλής: «Να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο δημαρχείο των Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, έδωσε το στίγμα της αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος» τόνισε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της σύσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν.

Τζιτζικώστας: «Το κλιμάκιό μας θα μείνει στη Χαλκιδική»

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστολος Τζιτζικώστας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά σύσκεψης με αρμόδιους φορείς, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές μέχρι αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τζιτζικώστας, επειδή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, στην περιοχή θα παραμείνει κλιμάκιο της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία του ιδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments