Ελλάδα

Χαλκιδική: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο – Σε λίγες ώρες ρεύμα σε όλες τις περιοχές

Χαλκιδική: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο – Σε λίγες ώρες ρεύμα σε όλες τις περιοχές
Χαλκιδική: Οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ θετικές για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης μετά τη φονική κακοκαιρία.

Χαλκιδική: Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Χαλκιδικής που χτυπήθηκε από τη φονική κακοκαιρία, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Και οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ θετικές για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης μετά την φονική κακοκαιρία. O ΑΔΜΗΕ μάλιστα ενημέρωσε ότι αποκαταστάθηκε εδώ και λίγη ώρα η βλάβη στο δίκτυο υψηλής τάσης στη Χαλκιδική και πολύ σύντομα όλες οι περιοχές θα έχουν και πάλι ρεύμα. Κάτι που αναμένεται να βοηθήσει πολύ κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι στις 11.28 αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας. Η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας έχει ομαλοποιηθεί και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Eπίσης, όπως δήλωσε πριν λίγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες υψηλής τάσης μετά την πτώση δύο μεγάλων πυλώνων της ΔΕΗ. Όπως ανέφερε ήδη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Φώκιες, Άφυτο, Καλλιθέα και Ποτίδαια και σε περίπου δύο ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Ο δρόμος Ποτίδαιας – Νέας Φώκιας, όπου γίνονταν οι εργασίες αποκατάστασης, έχει δοθεί πλέον στην κυκλοφορία.

Παράλληλα και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επιβεβαίωση ότι η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σε όλο τον νομό μέχρι σήμερα αργά το μεσημέρι.

Νέα Μουδανιά: Δόθηκε πριν από λίγο σε κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας

Ο δρόμος Ποτίδαιας – Νέας Φώκιας, όπου γίνονταν οι εργασίες αποκατάστασης, έχει δοθεί πλέον στην κυκλοφορία.

Όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, «Χάρη στην ταχύτατη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΑΔΜΗΕ –στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο- αλλά και των συνεργατών του,  στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν οι τεχνικοί του Διαχειριστή τα δυο τελευταία 24ωρα, η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχαν επίσης οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ –που συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επιχείρηση της αποκατάστασης-, αλλά και ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δη το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές αρχές».

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, από την πρώτη στιγμή που έλαβαν γνώση του συμβάντος (πτώση δυο ιστών υψηλής τάσης)  τη νύχτα της Τετάρτης, τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έσπευσαν στο σημείο και ασφάλισαν τη Γραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης –που συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς –που συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και νύχτας-, ο Διαχειριστής εξασφάλισε τα διαθέσιμα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (γεννήτριες)  για την ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πυροσβεστική, αστυνομικά τμήματα κλπ.), ενώ σε συννενόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ κάλυψε ορισμένα φορτία μέσω των κυκλωμάτων Μέσης Τάσης από την περιοχή των Μουδανιών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ευχαριστούν  το προσωπικό της εταιρίας  και τους συνεργάτες που ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν τα πάντα για την αποκατάσταση της βλάβης –που δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας- το ταχύτερο δυνατό.  Ευχαριστούν επίσης τους κατοίκους  της περιοχής της Κασσανδρείας για την υπομονή που επέδειξαν και εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των επτά θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments