Καιρός

Αρναούτογλου καιρός: Η προειδοποίηση του για τον «Αντίνοο» (pics)

Αρναούτογλου καιρός: Η προειδοποίηση του για τον «Αντίνοο» (pics)
Αρναούτογλου καιρός: Ο "Αντίνοος" δείχνει τα... δόντια του, με την κακοκαιρία να έχει ήδη ξεκινήσει στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αρναούτογλου καιρός: Καμία σχέση με τον τυπικό καιρό που αναμένουν όλοι τον Ιούλιο, με το κλίμα να μοιάζει ιδιαίτερα τροπικό, καθώς έχει φτάσει στη χώρα μας η κακοκαιρία «Αντίνοος«. Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας ο «Αντίνοος» έδειξε τα… δόντια του, αλλά όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι η σημερινή ημέρα είναι και η πιο δύσκολη. Εξάλλου, ήδη η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  • Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
  • Την Τετάρτη (17-07-2019)το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
  • Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη(17-07-2019).

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο Αντίνοος έχει ξεκινήσει το «έργο» του από τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά την τελευταία ώρα κατά διαστήματα δυνατή βροχόπτωση παρατηρείται:

  • μεταξύ Νέας Καλικράτειας και Νέας Φώκιας στη Χαλκιδική,
  • σε αρκετές περιοχές της Πιερίας,
  • στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσης και σε λίγο στα βόρεια του νομού Λάρισας,
  • στο νομό Καστοριάς και τα δυτικά του νομού Κοζάνης και σε λίγο στο νομό Φλώρινας.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται μέσα στην επόμενη ώρα για μπόρες και αργότερα ίσως και καταιγίδα. Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά από τους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή ή Αυξημένος ο κίνδυνος απότομης αύξησης της στάθμης χειμάρρων η ποταμών μέσα στο επόμενο 24ωρο στα ηπειρωτικά και κυρίως σε περιοχές όπου περιβάλλονται από διαβρωμένα βουνά αλλά και μεγάλες οροσειρές οπου οι βροχές εκτος απο έντονες θα έχουν και σχετικά μεγάλη διάρκεια (πχ νομοί Τρικάλων – Καρδίτσης στη δυτική Θεσσαλία)».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης