Πολιτική

Κάρολος Παπούλιας: Fake news περί θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

Κάρολος Παπούλιας: Fake news περί θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας
Κάρολος Παπούλιας: Θύμα γνωστού φαρσέρ έπεσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος «απεβίωσε» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ψεύτικο προφίλ στο twitter.

Κάρολος Παπούλιας: Θύμα μιας «άρρωστης» φάρσας έπεσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον Ιταλό δημοσιογράφο, Tommasso Debenedetti. Ο ίδιος δημιούργησε έναν λογαριασμό στο twitter, που ισχυριζόταν πως ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο προκάλεσε πανικό στα social media. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες και σήμερα με ανάρτηση του στα Αγγλικά ανέφερε πως ο «Κάρολος Παπούλιας, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πέθανε σε ηλικία 90 ετών».

Όπως είναι λογικό η είδηση έγινε γρήγορα γνωστή και πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν τα όσα γράφτηκαν στο συγκεκριμένο λογαριασμό στο twitter, αλλά όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για ακόμη μια (κακόγουστη) φάρσα του Debenedetti. Θυμίζουμε πως ο Ιταλός δημοσιογράφος είχε «πεθάνει» το καλοκαίρι του 2018, με ανάρτηση μέσα από λογαριασμό που φερόταν να ανήκει στη Μυρσίνη Ζορμπά η οποία λίγη ώρα πριν είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, μετά τον ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο ίδιος είχε επίσης ανακοινώσει τον «θάνατο» του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν από περίπου 7 χρόνια, φάρσα που είχε, μάλιστα, εκτοξεύσει για λίγο την τιμή του πετρελαίου. Τέλος, με ανακοίνωση του το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, γνωστοποίησε πως ο λογαριασμός στο twitter με το όνομα του δεν ανήκει στον ίδιο και είναι πλαστός. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments