Ελλάδα

Σεισμός Αθήνα: “Χαμός” με τις κλήσεις – Πάνω από 20.000 ανά δευτερόλεπτο έγιναν μετά τη δόνηση

Σεισμός Αθήνα: “Χαμός” με τις κλήσεις – Πάνω από 20.000 ανά δευτερόλεπτο έγιναν μετά τη δόνηση
Σεισμός Αθήνα: Πανικός στις τηλεφωνικές γραμμές μετά το "χτύπημα" του Εγκέλαδου. Καταγράφηκαν πάνω από 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο.

Σεισμός Αθήνα: Η δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μεγέθους 5.1R προκάλεσε τεράστιο μπλοκάρισμα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.  Δευτερόλεπτα μετά την πρώτη δόνηση μέχρι και αυτή την ώρα, οι γραμμές “μπούκωσαν” από τις χιλιάδες κλήσεις οι οποίες σημειώθηκαν, με σκοπό ο κόσμος να μάθει αν είναι καλά οι οικείοι του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις επικοινωνίες, με τις γραμμές να μην πιάνουν ή να πέφτουν εντελώς. Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας “λύγισαν” και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αιτία ήταν το γεγονός πως μετά τον σεισμό σημειώνονταν πάνω από 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο!

Για τον λόγο αυτόν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απηύθυναν έκκληση προς τους πολίτες στο να μην χρησιμοποιούν τους κλασικούς τρόπους επαφής, όπως είναι οι κλήσεις δια τηλεφώνου. Αντιθέτως, συστήνουν τη χρήση των δεκάδων εφαρμογών επικοινωνίας στο διαδίκτυο, που δεν αντιμετωπίζει θέματα. Για την ακρίβεια, συνίσταται η χρήση εφαρμογών όπως το WhatsApp, το Viber, το Skype, το Messenger και άλλα.

Χαμός στο Twitter με τον σεισμό

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και οι γύρω περιοχές ταρακουνήθηκαν από τη δόνηση μεγέθους 5.1R που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Αθήνας. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, οι τηλεφωνικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις που γίνονται ταυτοχρόνως από τον κόσμο που προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με τους οικείους του. Την ίδια ώρα, στο Twitter επικρατεί αναβρασμός, με εκατοντάδες σχόλια να αφορούν τις νεότερες πληροφορίες από ζημιές, αλλά και ορισμένα χιουμοριστικά ποσταρίσματα, τα οποία προσφέρουν αρκετό γέλιο σε στιγμές ανησυχίας, καθησυχάζοντας λιγάκι όλους εκείνους οι οποίοι -δικαιολογημένα- ανησύχησαν από την κύρια δόνηση αλλά και τους μετασεισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments