Ελλάδα

Σεισμός Αττική: Ενημερώνεται συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σεισμός Αττική: Ενημερώνεται συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σεισμός Αττική: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Σεισμός Αττική: «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί η συνδρομή του. Συνιστώ ψυχραιμία και καλώ τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε», αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η «Ελληνική Κυβέρνηση @govgr».

Ενώ λίγο πριν ενημέρωνε: «Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές

Λίγο νωρίτερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ενημερώσει ότι δεν υπάρχουν ζημιές. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι υλικές ζημιές αφορούν ακατοίκητα κτίρια σε Δραπετσώνα και Πετράλωνα, ενώ, όπως συμπλήρωσε έχουν καταγραφεί και ζημιές σε προσόψεις κτιρίων σε Πειραιά, περιφερειακή Αιγάλεω και Μοναστηράκι.

Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης ότι η πυροσβεστικής έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ τα δίκτυα τηλεφωνίας λειτουργούν, παρότι παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι «ξέρουμε από σεισμούς» και προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία τους.

Διαβάστε Eπίσης