Πολιτισμός

Mahershala Ali: Αυτός είναι ο νέος “Blade”

Mahershala Ali: Αυτός είναι ο νέος “Blade”
Mahershala Ali: Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι τελικά αυτός που θα υποδυθεί τον δημοφιλή κυνηγού βρικολάκων Blade.

Mahershala Ali: Παρά το γεγονός πως ο Wesley Snipes εξέφρασε ουκ ολίγες φορές το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στον ρόλο ο του κυνηγού βρικολάκων Blade, εντούτοις στο σύμπαν της Marvel τελικά θα μπει ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ, Mahershala Ali (Green Book, Moonlight). Ο σταρ της δημοφιλούς σειράς True Detective αναλαμβάνει να ερμηνεύσει τον παραπάνω ήρωα όπως αποκαλύφθηκε χθες μέσα στα πλαίσια του San Diego Comic-Con. Βέβαια να σημειωθεί πως δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες για το εάν το project που είναι στα σκαριά επρόκειτο για ταινία ή σειρά.

Ο προκάτοχος του Mahershala Ali, Wesley Snipes είχε υποδυθεί τρεις φορές τον αμείλικτο αυτόν εξολοθρευτή βαμπίρ ο οποίος συνιστά το λεγόμενο ‘Dhampir’, δηλαδή άνθρωπος και με αίμα βρικόλακα που συνδυάζει τις ισχυρές δυνάμεις των βαμπίρ απαλλαγμένος όμως από τις αδυναμίες τους. Αξίζει να σημειωθεί πως την μορφή αυτή εμπνεύστηκε το 1973 ο δημιουργός comics Marv Wolfman και ο εικονογράφος Gene Colan. Η κινηματογραφική τριλογία Blade ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2004 με το Blade Trinity, με το διάσημο franchise να ξεπερνάει τα $400 εκατ. στο παγκόσμιο box office.

Mahershala Ali: Σύντομα βιογραφικά στοιχεία

Ο Mahershala Ali γεννήθηκε το 1974 στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια ως Μαχερσαλαλχάσμπαζ Γκίλμορ (Mahershalalhashbaz Gilmore). Μεγάλωσε ως Χριστιανός, όμως το 2000 έγινε Μουσουλμάνος, λαμβάνοντας το όνομα Άλι. Αποφοίτησε από το τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του St. Mary’s College της Καλιφόρνια το 1996 και στη συνέχεια στράφηκε στην υποκριτική, σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από όπου αποφοίτησε το 2000.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική το 2001 και μέχρι το 2010 ήταν γνωστός καλλιτεχνικά ως Μαχερσαλαλχάσμπαζ Άλι. Η πρώτη του σημαντική κινηματογραφική συμμετοχή ήταν το 2008 στην ταινία Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον. Στη συνέχεια έπαιξε το 2009 στην τηλεόραση σε ένα επεισόδιο της σειράς Νόμος και Τάξη: Ειδική Ομάδα. Έπαιξε επίσης στη σειρά House of Cards από το 2013 ως το 2016.

Το 2014 συμμετείχε στην ταινία The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 1 και το 2015 στο σίκουελ The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2. Το 2016 έπαιξε στο Moonlight και κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου, ενώ ήταν υποψήφιος και για τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Β’ Ανδρικού ρόλου. Την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην ταινία Αφανείς Ηρωίδες, κερδίζοντας το Βραβείο Satellite και το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών μαζί με όλο το καστ. Το 2018 έπαιξε στην ταινία Το Πράσινο Βιβλίο και κέρδισε το Όσκαρκαι τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου. Έχει ανακοινωθεί ότι θα παίξει το 2019 στον τρίτο κύκλο του True Detective.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments