Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μετατροπή τους σε πολιτιστικό χώρο

Φυλακές Κορυδαλλού: Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μετατροπή τους σε πολιτιστικό χώρο
Φυλακές Κορυδαλλού: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατεδάφιση του σωφρονιστικού καταστήματος. Ποια τα σχέδια της κυβέρνησης και που θα χτιστεί το νέο κατάστημα.

Φυλακές Κορυδαλλού: Ένα από τα σημεία που στάθηκαν αρκετοί στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν οι εξαγγελίες για την κατεδάφιση του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν σχέδιο μετατροπής του χώρου σε μια κοιτίδα για τους πολίτες, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πάρκα αλλά και πολιτιστικούς χώρους. Το εγχείρημα δεν είναι απλό, καθώς απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός σχετικά με τη μετατροπή του χώρου. Παράλληλα, ερωτηματικό αποτελεί η επιλογή του χώρου που θα φιλοξενήσει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις εξαγγελίες του και πλέον το “μπαλάκι” πηγαίνει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός έχει αναλάβει να αρχίσει τον σχεδιασμό για το μεγάλο αυτό πρότζεκτ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες σχετικά με το έργο μετατροπής του χώρου που μέχρι τώρα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο κατάστημα θα χτιστεί σε περιοχή κοντά στην Αττική ή την Εθνική Οδό, μακριά από τον αστικό ιστό.

Ωστόσο, από τότε πολλά ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την τοποθεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού. “Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα». Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα από πλευράς κυβέρνησης ανακοινώθηκε η εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ'”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

H κατεδάφιση των φυλακών και τα υπόλοιπα έργα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέντε νέα εμβληματικά έργα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

  • Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.
  • Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.
  • Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.
  • Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.
  • Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρο των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments