Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ραφήνα

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ραφήνα
Φωτιά τώρα: Έναν χρόνο μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, έχει ξεσπάσει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά στην Ραφήνα.

Φωτιά τώρα: Μόλις έναν χρόνο μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, η πυροσβεστική υπηρεσία είναι ξανά στο «πόδι» για μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι στην λεωφόρο Μαραθώνος, στη Διασταύρωση Ραφήνας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Φλέμινγκ.

Στη Ραφήνα έφτασε λίγη ώρα αργότερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς αλλά και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση». «Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη. Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις του δήμου Ραφήνας και της Πολιτικής Προστασίας με τα πέντε οχήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήρθαν μεγάλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή έχει ελεγχθεί πλήρως. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, δεν κινδυνεύουν πλέον όπως και ανθρώπινες ζωές φυσικά. Το προλάβαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα της Πυροσβεστικής και δύο ομάδες πεζοπόρων. Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που διερευνά τα αίτια της φωτιάς.

Δείτε ζωντανά εικόνα από το σημείο της φωτιάς από το irafina.gr εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments