Διεθνή

Erdogan dead: Χαμός στο Twitter με τις φήμες για τον θάνατό του

Erdogan dead: Χαμός στο Twitter με τις φήμες για τον θάνατό του
"Erdogan dead" έγραψαν χθες ιστοσελίδες της Μέσης Ανατολής και στα social media αναρωτιούνται ακόμα και αυτή τη στιγμή για το αν ζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Erdogan dead or not? Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί ακόμα και τώρα στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως στο Twitter. Η είδηση που μεταδόθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από ιστοσελίδες της Μέσης Ανατολής και ήθελε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι νεκρός έπειτα από καρδιακό επεισόδιο έχει φέρει αναστάτωση σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα της Τουρκίας ο Τούρκος πρόεδρος είναι ζωντανός και απολαμβάνει τις διακοπές του. Ωστόσο οι… δύσπιστοι παραμένουν δεκάδες και το Twitter έχει πάρει φωτιά από χθες τη νύχτα. Ακόμα και σήμερα και παρά το γεγονός πως όλα συνηγορούν πως ο Ερντογάν δεν έχει πάθει τίποτα, στα social media επικρατεί… πανικός.

Τα σενάρια περί θανάτου του «Σουλτάνου» φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι η φήμη διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των social media.

ΜΜΕ του Ισραήλ, πάντως, που παρακολουθούν την υπόθεση, μετέδωσαν πως ο Τούρκος ηγέτης βρίσκεται σε διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν»…

Το ζήτημα με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Τουρκίας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τα μέσα ενημέρωσης τόσο στην γείτονα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τρεις όμως ήταν οι φορές που πραγματικά είχε… βουΐξει ο κόσμος για σοβαρά προβλήματα υγείας:

  • Το 2012, ο Ερντογάν είχε ακυρώσει μια δημόσια εμφάνισή του στην Κωνσταντινούπολη, με τις φήμες να οργιάζουν για την υγεία του, αφού μόλις δύο μήνες πριν είχε χειρουργηθεί στο έντερο.
  • Τον Μάιο του 2017 ο Τούρκος ηγέτης ακύρωσε αιφνιδιαστικά όλα τα επίσημα ραντεβού του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), μεταξύ αυτών και μιας επίσημης συνάντησης με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
  • Το αποκορύφωμα όμως ήρθε περίπου ένα μήνα μετά, με την γερμανική Bild να διερωτάται «πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν;» Αφορμή για να… φουντώσουν οι φήμες για την υγεία του, ήταν η κατάρρευσή του και η μεταφορά του με φορείο λίγο αφότου είχε επισκεφθεί το τζαμί του Ατασεχίρ, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή προσευχή.

Αφού χαιρέτισε κάποιους πολίτες, γύρω στις 6 άρχισε να γέρνει… Αμέσως οι σωματοφύλακές του και γιατροί έτρεξαν για βοήθεια. Ο «Σουλτάνος» τοποθετήθηκε σε φορείο και απομακρύνθηκαν από το τέμενος όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ο Ερντογάν σηκώθηκε και συνήλθε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments