Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας του

Παύλος Πολάκης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας του
Παύλος Πολάκης: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής για το θέμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Τι ζητάει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Παύλος Πολάκης : Το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε για την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Μάλιστα, η Επιτροπή θα λάβει υπόψιν της δύο υποθέσεις που αφορούν τον βουλευτή της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρώτο αφορά την καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας του Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας. Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία και αφορά το κακούργημα για την παράνομη καταγραφή συνομιλίας.

Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Παύλος Πολάκης, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο δε βουλευτής οφείλει να παρουσιαστεί για να υπερασπιστεί εαυτόν αναφορικά με τις δύο υποθέσεις. Πάντως, ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα ΜΜΕ, τόνισε ότι δεν θα ζητήσει την άρση ασυλίας του αλλά την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, ο κ. Πολάκης κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

H αγκαλιά Πολάκη – Άδωνι στη Βουλή

Το περιστατικό του “καυγά” μεταξύ Πολάκη και Μηταράκη έγινε viral με τον Παύλο Πολάκη να ανοίγει μέτωπο με τον νέο υφυπουργό Εργασίας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήταν… άλλη. Και αφορούσε το συναπάντημα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρώην υπουργό Υγείας. Όταν πέρασε τυχαία από το εντευκτήριο της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, όλοι περίμεναν ότι θα ανάψει δεύτερος γύρος καυγά. Όμως, αντί για καυγάδες, είχαμε… αγκαλιές.

Ο Νίκος Χασαπόπουλος σημείωσε σχετικά: «Εκείνη την ώρα γίνεται και η μεγάλη έκπληξη. Περνά τυχαία ο Αδωνις Γεωργιάδης από εκεί, και αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα πλακωθεί ξανά με τον Πολάκη διαψεύστηκαν. Αγκαλιάζονται και χαιρετιούνται σαν παλιοί φίλοι, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες βρίζονταν στη Βουλή και ο ένας απειλούσε τον άλλο ότι θα τον κλείσει στη φυλακή, πότε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πότε για τη Novartis. Οταν ρώτησαν τον κ. Γεωργιάδη γιατί αυτή η τόσο θερμή χειραψία αυτός δικαιολογήθηκε: «Έπεσε πάνω μου, τι να κάνω, πολιτικός πολιτισμός…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments