Video

Ληστεία: Ένοπλοι έκλεψαν χρυσό 40 εκατομμυρίων δολαρίων από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο (vids)

Ληστεία: Ένοπλοι έκλεψαν χρυσό 40 εκατομμυρίων δολαρίων από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο (vids)
Ληστεία βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Καρέ - καρέ πως οι ληστές κατάφεραν να αρπάξουν χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων. Είχαν όμηρο και φορούσαν ρούχα αστυνομικών.

 Ληστεία: Μία από τις μεγαλύτερες ληστείες των τελευταίων ετών έγινε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο. Μια ληστεία που θύμισε κινηματογραφική ταινία, με τους δράστες να ντύνονται αστυνομικοί και να έχουν μαζί τους όμηρο. Πήραν μαζί τους 750 κιλά χρυσού κι άλλων πολύτιμων μετάλλων. Η λεία ανέρχεται σε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή πολύ πριν οι οκτώ ληστές φτάσουν στο τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σάο Πάολο. Ήταν ντυμένοι αστυνομικοί ενώ είχαν καμουφλάρει το αυτοκίνητό τους για να μοιάζει με εκείνα της αστυνομίας. Από την Τετάρτη κρατούσαν όμηρο έναν εργαζόμενο και την οικογένειά του, σύμφωνα με την O’ Globo, που σημαίνει πως είχαν πληροφόρηση εκ των έσω!

Κάμερα ασφαλείας στο χώρο όπου έγινε η ληστεία στο Σάο Πάολο κατέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι εργαζόμενοι. Ένα μαύρο φορτηγάκι, με τα χαρακτηριστικά της ομοσπονδιακής αστυνομίας, εμφανίζεται στο χώρο ξαφνικά.

Δυο άνδρες με κουκούλα κατεβαίνουν. Μαζί τους έχουν κι έναν άνδρα που κρατούσαν όμηρο. Αμέσως, αρχίζουν να δίνουν εντολές στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος για το τι πρέπει να κάνουν. Άλλοι δυο άνδρες, ο ένας από τους οποίους έχει επίσης καλυμμένο το πρόσωπό του, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο. Το όχημα παραμένει με τις πόρτες ανοιχτές, ώστε οι ληστές να μπορούν γρήγορα να επιβιβαστούν μόλις θα τελείωνε η ληστεία.

Οι οκτώ ένοπλοι έφτασαν στο χώρο χειρισμού του φορτίου στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο περίπου στις 2:30 το μεσημέρι. Φόρτωσαν στο φορτηγάκι 750 κιλά χρυσού (αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων) πριν φύγουν. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι ληστές ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, αυτόματα και πιστόλια. Από το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πιάσει όμηρο έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και την οικογένειά του.

Υπό την απειλή των όπλων, ανάγκασαν τους εργαζόμενους να γεμίσουν το αυτοκίνητο με τα κουτιά που περιείχαν το χρυσό που προοριζόταν για τη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους.

Δείτε καρέ καρέ όσα έγιναν

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία του Σάο Πάολο βρήκε τα φορτηγά που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία παρατημένα στην ανατολική ζώνη του Σάο Πάολο. Οι δράστες είχαν επιβιβαστεί σε άλλο φορτηγό για να διαφύγουν, ενώ χρησιμοποίησαν έναν ασθενοφόρο για να μεταφέρουν το χρυσό. Σημειώνεται πως ληστεία σε αεροδρόμιο είχε γίνει και σε αυτό στο Μεξικό μόλις πριν τρεις μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments