Video

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο δείχνει να… σείεται η γη

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο δείχνει να… σείεται η γη
Σεισμός στην Κρήτη: Τη διάρκεια του σεισμού αλλά και το «κούνημα» της κάμερας σε εγκαταστάσεις επιχείρησης στον δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Ο σεισμός στην Κρήτη, μεγέθους, 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ δυτικά/βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66,1 χιλιόμετρα.

Τη διάρκεια του σεισμού αλλά και το «κούνημα» της κάμερας σε εγκαταστάσεις επιχείρησης στον δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Το βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr, είναι από κάμερα στον Αλευρόμυλο «Μύλοι Αγίας Μαρίνας» στη Βόνη και δείχνει τι συνέβη την ώρα του σεισμού.

Αρχικά ο σεισμός είχε «μετρηθεί» σε 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 170 χιλιόμετρα και επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια όμως, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, αλλά και το επίκεντρο, που πλέον εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Ήταν όμως μικρής διάρκειας, που η δόνηση κράτησε 5 με 6 δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments