Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι
Πότε ανοίγουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020, πως χωρίζονται τα τρίμηνα και πότε θα χτυπάει το κουδούνι.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία; Αυτή είναι η ερώτηση πολλών γονιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

​Η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα. Για το σχολικό έτος 2019-2020 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.​

Το κουδούνι στα σχολεία και οι αλλαγές

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι η εξαγγελία Γαβρόγλου για πρώτο κουδούνι στις 9 – κάτι το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις – δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζει μια σειρά από δομικές αλλαγές, όσον αφορά την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Νίκη Κεραμέως, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί μέσω των προγραμματικών της δηλώσεων στη Βουλή, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το υπουργείο Παιδείας έχει κι άλλες μεταρρυθμίσεις στα «σκαριά». Το κύριο πεδίο προσοχής, αφορά το νέο Λύκειο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο θα θεσπίσει Εθνικό Απολυτήριο, όπως και τις προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, αλλά και την επαναφορά των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

Παράλληλα, οι αλλαγές δεν θα αγγίζουν μόνο τα δομικά στοιχεία της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για ανάδειξη σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ένα μέτρο που είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, θα επανέλθει το προηγούμενο μοντέλο, όπου η σημαία πήγαινε στα χέρια των αριστούχων κάθε σχολείου. Συν τοις άλλοις, η νέα ηγεσία του υπουργείου βάζει τέλος σε κάθε κουβέντα περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία. Το θέμα είχε ανακινηθεί επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει τα πράγματα ως έχουν.

Όπως είναι γνωστό, η Νίκη Κεραμέως παρενέβη και κατάργησε την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Επί Γαβρόγλου είχε αποφασιστεί να χτυπά το κουδούνι κάθε μέρα στις 09:00, ωστόσο η αλλαγή της κυβέρνησης επηρέασε και το συγκεκριμένο θέμα, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά στις 08:15.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments