Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Έτεινε χείρα βοηθείας στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

Ντόναλντ Τραμπ: Έτεινε χείρα βοηθείας στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, την παροχή βοήθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη Σιβηρία.

Ντόναλντ Τραμπ: Συνομιλία του πρόεδρου των ΗΠΑ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε το Κρεμλίνο με ανακοίνωσή του. Οι δύο ηγέτες ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή το βράδυ της Τετάρτης, με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του την παροχή βοήθειας στη χώρα του από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σιβηρία.

¨Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να βοηθήσει τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Σιβηρία«, τονίζει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ. Όσο για την αντίδραση του Πούτιν; Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος: «εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την ευγενική αυτή στάση και την πρόταση αυτή βοήθειας και υποστήριξης και απάντησε ότι η ρωσική πλευρά θα επωφεληθεί της πρότασης αυτής αν κριθεί απαραίτητο».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι: «οι δύο χώρες θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις». Οι δύο υπερδυνάμεις βρίσκονται αυτήν την περίοδο την πιο… ψυχρή εποχή τους, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Σε γενικό επίπεδο, το Κρεμλίνο σημειώνει ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ: «συμφώνησαν να συνεχίσουν τις τηλεφωνικές επαφές καθώς και τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο».

Δύσκολη η κατάσταση στη Σιβηρία

Η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Σιβηρία είναι δύσκολη και οι προβλέψεις παραμένουν μη ευνοϊκές, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από το Κρασνογιάρσκ όπου συμμετέχει σε σύσκεψη που έχει ως θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους των περιοχών από τις δασικές περιοχές, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες για την κατάσβεση τους πρέπει να συνεχισθούν, όπως και ότι κύριος στόχος των προσπαθειών αυτών είναι να μην επεκταθούν οι πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι στο Κρανογιάρσκ θα σταλούν, από επτά περιοχές της χώρας, αεροσκάφη τύπου Il-76 για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Στο Κρανογιάρσκ έχει επίσης μεταβεί ομάδα στρατιωτικών της οποίας ηγείται ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης