Διεθνή

Κρεμλίνο: “Βλέπει” συνομιλία Πούτιν – Τραμπ στη G20 της Ιαπωνίας

Κρεμλίνο: “Βλέπει” συνομιλία Πούτιν – Τραμπ στη G20 της Ιαπωνίας
Πηγές από το Κρεμλίνο αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο σύντομης συνομιλίας μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια σύντομη συνομιλία μεταξύ των Πούτιν και Τραμπ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές από το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες, είναι πολύ πιθανό να έχουν μια μικρής διάρκειας κουβέντα στο περιθώριο της συνόδου των G-20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας. Πάντως, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συναντηθούν επισήμως.

“Δεν έχουμε καμία πληροφορία για μια επίσημη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στην Οζάκα. Η Ουάσινγκτον δεν έχει διατυπώσει καμία πρόταση, ούτε έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα αυτό”, τόνισε ο Πεσκόφ για το θέμα. Ουσιαστικά, η Ρωσία αντικρούει τους ισχυρισμούς του Τραμπ για επίσημο ραντεβού με τον Ρώσο ομόλογό του στην Ιαπωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναφέρει ανεπισήμως, τόσο την περασμένη εβδομάδα, όσο και τον Μάιο, ότι θα μιλήσει τον Πούτιν στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι Ρώσοι απαντούν συνεχώς ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών για επίσημη συνάντηση.

Αντιθέτως, το ενδεχόμενο συνομιλίας τους στην Οζάκα, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό σενάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τραμπ και Πούτιν είχαν βρεθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Ελσίνκι. Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, με την υπόσχεση που έδωσε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, σόκαρε την πολιτική σκηνή στην Ουάσινγκτον, καθώς ο τόνος που υιοθέτησε θεωρήθηκε υπερβολικά υποχωρητικός απέναντι στη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments